sött är gött, haha

idag var jag hos tandhygienisten och tog bort tandsten och pratade om hur jag ska sköta mina tänder. såklart måste jag börja använda tandtråd och jag sa att jag skulle det men jag vet att jag inte kommer göra det. hon märkte nog det och skickade med mig ett paket och sa "två gånger i veckan i alla fall?" sen sa hon att jag inte får småäta och inte äta mycket socker. småäter gör jag inte så ofta, mest om jag är hemma en hel dag. socker slinker ner en hel del faktiskt. men det är ju så gott med sötsaker! när jag kom hem hade jag fått reklam från glassbilen. har nu suttit och tittat igenom den och valt vilka sorter som är godast och som jag önskar att jag hade i frysen just nu. varför varför varför måste det finnas saker som är så gott men onyttigt som man måste hålla sig ifrån att äta? jag skulle lätt kunna äta massa bullar och kakor och godis hela dagarna men jag vet ju att det inte är bra för mig. varför finns det saker som inte är bra för en? undrar om jag skulle leva på endast sött i en vecka så kanske jag får avsmak för det?

denna gång fick ialla fall jag också lack på mina tänder efter tandfixandet. inte bananlack dock utan nån vuxenvariant som smakade nagellack. den börjar trilla av nu så jag tror att det är okej att börja äta igen nu.

avsnitt 218: cecilia gnäller

jag hatar centraldammsugare för att:
  • det inte går att dammsuga annat än i raka linjer eftersom munstycket inte går att dra sidleds eller diagonalt.
  • jag måste ha ytterdörren öppen eftersom uttaget sitter utanför
  • jag känner mig som will smith i independence day som drar en utomjordning i en fallskärm, när jag släpar slangen i korridoren
  • upphängningen i städrummet är anpassad för chalmerister. teknologin kring hur man rullar ihop den slangen är inte till för vanliga människor.

jag ska köpa en egen dammsugare, var finns det billiga såna?

dessutom hatar jag att det går att säsongsjobba i norge som svensk. det borde inte vara tillåtet att arbeta i ett annat land än där man är medborgare.

lite som hänt sen sist

tiden går så fort när man är i stockholm.. eller så är den knapp: fika, sova, hälsa på jobbet, myskväll med vännerna, sova, middag hos mormor, fika, sova, hem. MEN jag hann med att åka pulka också! riktigt roligt, det har jag inte gjort på flera år. jag och karin hittade en trasig i parken och var bara tvungna att pröva. vår tyngd gjorde att det trasiga inte spelade nån roll. pulkan hade liksom inget annat val än att hålla ihop. det är en underskattad utomhusaktivitet... mycket underskattad.

på tåget hem i morse ropade de i högtalarna efter någon sjukvårdskunnig, läkare eller sjuksköterska som kunde komma till vagn 5. strax efter stannade vi i hallsberg trots att vi inte hade nåt stopp där och så stod det en med rullstol utanför och väntade.. mystiskt. jag blir alltid så nyfiken när sånt händer... men man vill ju inte gotta sig i andras olycka och springa över till det andra fönstret och titta ut och sånt. tågvärden var för övrigt pinsamt dålig på engelska "good mårning lejdis änd jentelmen änd velcome ånbård dis extvåtauvsend baund får gottenbörg"

idag började metodkursen på riktigt.. vetenskapsteori ska vi klara av först och JAG FÖRSTÅR INTE VAD ETT PARADIGM ÄR. känns som jag aldrig kommer fatta.. jag är även redan trött på att höra om ISM-er, och jag hoppas för allt i världen att begreppet diskurs inte dyker upp mer för det fick jag nog av på pedagogiken.

västtrafik informerar

snöstorm när jag vaknade.. gick ändå upp extra tidigt och skyndade mig iväg eftersom det var sista pluggdagen idag innan tentan. vad möts jag av ..? "pip pip, västtrafik informerar, på grund av det rådande vädret har vi förseningar på samtliga buss och spårvagnslinjer. vi rekommenderar att ni planerar en längre restid. förseningarna uppgår genrellt till 20 minuter. " några som stod på hållplatsen när jag kom pratade om att de redan hade stått i 20 minuter. när jag själv hade stått i 25 minuter var jag lite trött på att höra att det var förseningar på 20 minuter, utan vill då veta exakt var i bergsjön min vagn befinner sig och när den kommer. efter 40 minuter i 10 minusgrader gick jag hem igen. satte mig och pluggade och drack varmt te och så småningom började vagnarna rulla igen som vanligt. vid lunch gjorde jag ett nytt försök att åka iväg men då blev det såklart helt tomt på spåret igen.. det kändes inte som att det var meningen att jag skulle till biblioteket men denna gång behövde jag bara vänta en kvart. men när jag kom in till stan upptäckte jag var alla vagnar tagit vägen.. de befann sig i kö inne i centrum där vi också fastnade. kändes som det var en miljon människor på vagnen som dessutom luktade illa... hemvägen var inte mycket bättre så idag har jag ägnat 2 timmar och 50 minuter på att försöka ta mig till och från skolan. det brukar ta 50 minuter dit och hem... ingen semla fick jag heller för de var slut. nu ska jag ägna hela kvällen åt att plugga och motivera mig med att det är över imorgon. kanske finns en del fördelar med att ha sina spårvagnar i tunnlar ändå göteborg?

bonde söker allmänbildning

måste bara berätta ifall nån inte såg det... kikade på jeopardy igår som hade "bonde söker fru- tema" och tre av bönderna tävlade. de var ju inte världens mest brighta.. micke kunde väl en del men de andra två... permartin & andreas... herregud.. det var en kategori som var "per eller martin?" och det gällde olika personer som hette nåt med martin eller nåt med per..  en fråga var typ " denna dean har sjungit.... " och så nån känd låt med dean martin (som var rätt svar).. permartin trycker först och svarar " martin dean" det var fel. andreas som inte har så många poäng ser sin chans och tror att nu kan han ju inte svara fel.. han trycker och säger "per dean". veckans största skratt..

hemma

på resan hem satte jag mig bredvid killgängen för att slippa tjejflamset. ångrade mig lite grann då killarna hade med sig ett gäng heliumballonger när de klev på. men detta hade de andats in innan bussen ens hunnit åka iväg så det gjorde inte så mycket. ballongerna hade de förresten tagit från peppes pizza där jag och ola även åt alla hjärtans dags-middag för 600 kronor. ingen annanstans än i norge kan man äta pizza för 600. men det var mysigt iaf. annat vi gjorde under min vistelse var att spela tv-spel, dansa dansmatta och bada bastu. jag åkte inga skidor tyvärr... dels var jag ju sjuk och sen kändes det kanske inte som att man ville riskera att ägna den enda heldagen vi hade till skidbacksgräl :p

tillbaka till resan, jag slocknade när bussen slingrade sig iväg och när jag sen vaknade började pirates of the caribbean som ju är helt ok. och sen var vi typ hemma kändes det som. så det blev inget plugg den resan heller. igår sov jag ut och sen hade jag massa disk och städ och uppackning att fixa och idag har jag jobbat så nu börjar jag få lite ångest inför den stundande pedagogiktentan. jag vill verkligen inte göra den, det känns inte som att jag kan nånting. och hur ofta kommer jag behöva känna till rosseau eller dewey i mitt jobb? det är inte så motiverande. de relevanta grejerna som hur man håller utvecklingssamtal och sånt går ju inte att lära sig från en bok utan det måste man pröva sig fram till att bli bra på (learning by doing - dewey, haha). så denna tenta känns väldigt onödig faktiskt. men men. om exakt 4 dygn är det iaf över.

norge so far

disken blev inte diskad.. den blev avsköljd och ska förhoppningsvis inte lukta när jag kommer hem på fredag. bussresan var lång men helt ok. gick fortare än jag trodde. de visade två filmer fast jag tittade inte på nån av dem. lyssnade på lasse istället. satt bredvid en kille som tittade lite konstigt på mig när jag snörvlade och hällde i mig konstiga piller då och då.

jag hade ju tänkt att jag skulle plugga på vägen vilket jag tyckte jag kunde slippa igår eftesom jag var sjuk. men jag insåg ganska snabbt att det inte skulle ha gått ändå. det fanns tre personer över 20 år i bussen, det var jag, guiden och chauffören. sen var det små gäng med 16-18-åringar. undrar om jag flamsade så mycket som dem när jag var i den åldern. har svårt att tro det. jag hamnade mitt emellan två olika tjejgäng, och det verkade lugnade längst bak i bussen där killarna satt. de gav ifrån sig små maskulina skrik ibland, t.ex. när guiden annonserade att de ordnar saftträff en gång om dagen uppe på fjället.

har tittat på tv3 danmark (!) en hel dag och försökt bli frisk, och nu väntar jag på att ola ska komma hem från jobbet och ta hand om mig....

gnäll - men idag har jag rätt till det

det slog mig förut att det här är första gången jag är sjuk ensam. sen jag flyttade har jag varit sjuk 4 ggr förutom den här gången och två av de gångerna hade jag ola, en gång var karin, linda & mari här, och en gång var när jag var hemma i sthlm och fick massor med uppassning :) nu är jag helt ensam och det är så jobbigt! vem gör frukost åt mig? vem packar åt mig? vem diskar min disk så den inte blir liggande i en vecka nu när jag åker?  de första två måste ju jag göra men den sistnämnda kan jag nog säga att ingen gör... tänk om man inte hade haft nån mat hemma? jag börjar förstå tanken med hemkörningspizza.

det är så syyyynd om mig...

sjukdom och elände

okej jag blev sjuk ändå... feber och snorfyllt huvud. jag måste bli frisk NU. jag dricker en massa vatten och prövar massa konstiga huskurer och medel men än så länge blir det bara värre och värre. vad ska jag göra? alla tips kommer att prövas! (tror jag)

oh no

jag håller på att bli förkyld.. inte bra, för jag ska till norge på söndag. jag traskade till en hälsokostbutik och frågade vad man ska göra om man inte vill bli sjuk. då sa hon att det enda som egentligen fungerar är det här (visade en flaska med röd solhattsdricka) men att man inte skulle följa instruktionerna som sa 1 ml då och då. nej man skulle ta 100 ml i timmen men det kunde de inte skriva på förpackningen för då skulle medlet vara tvunget att säljas på systemet. det innehöll 66 vol% alkohol nämligen. 100 ml i timmen är ju 1 dl  såvitt jag vet och jag vet inte riktigt hur vol%systemet fungerar eftersom jag aldrig behövt bry mig men det blir väl 6 cl alkohol på 1 dl då? det är ju för sjutton en drink i timmen. är hon knäpp eller. jag gick till apoteket istället och köpte c-vitamin och tabletter istället. nu sitter jag under mitt täcke och dricker te. hoppas det hjälper. imorgon ska jag skriva temaaarbete och det är ju inget man blir frisk av direkt.

bananlack

igår var jag hos tandläkaren o c h  j a g  h a d e  i n g a  h å l !! jag är helt chockad, jag brukar alltid ha hål. en gång har jag haft fyra på en gång, annars brukar jag ha ett eller två. när jag var liten hette det att jag hade dålig emalj. men nu har jag ju använt fluorskölj och fluortuggummi ett tag (fast ändå slarvat en del det senaste året). det dumma och helt störda är att det ändå kostade 617 kronor.. seriöst! 20 min i en fällbar stol liksom...  i stockholm kostade det 505 för en undersökning inklusive röntgen. jag trodde att allt var dyrare i sthlm men tydligen inte. anyway, idag skulle jag köpa såna där mellanrumsborstar till tänderna för att jag hatar tandtråd nästan mest av allt på jorden. jag köpte den allra tunnaste sorten 0.4 mm och det stod att det var viktigt att köpa rätt storlek så att den nådde ut till sidorna på båda tänderna. jag fick inte ens in den mellan mina största mellanrum! hur stora mellanrum har folk mellan sina tänder egentligen? vem använder den som är 1,2 mm??
förresten, här på västkusten får man nåt som heter bananlack på tänderna efter man har avrit hos tandläkaren. det smakar tydligen gott och man behöver inte borsta tänderna mer den dan. jag var konstig som aldrig hade hört talas om det. är det så, nån annan (som inte är från göteborg) som fått sånt?

jag älskar att svara på frågor

1-79

1. Vilken svordom använder du mest?
jag tror att det är fan faktiskt. Konstig första fråga….

2. Äger du en iPod?
nej tyvärr.. skulle vilja ha en men det är inte värt pengarna

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
det beror ju liksom på när jag ska upp. Just nu är den inställd på 07.00 och jag går upp 07.30

4. Hur många resväskor äger du?
en jättedålig stor rullväska från rusta och en sån stor bag. Så två..

5. Använder du flip-floppar?
när vädret och kläderna tillåter

6. Var köper du dina matvaror ifrån?
oftast ett ica som ligger ganska nära. Den får högst poäng på en kombination av närmast/billigast/bäst

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
jag skulle hellre ta den. Det skulle nog de som tagit bilder på mig också vilja :)

8. Vilken var den senaste filmen du såg?
hmm…minns inte.. jag kollar alldeles för lite på film. Ofta har jag dem bara på utan att titta

9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
en kompis. Varför skulle jag vilja umgås med en barnfamilj??

10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
det beror ju helt på hur mycket man vann.. var det enormt mycket skulle jag nog köpa en lägenhet. Om det bara var ganska mycket skulle jag kanske köpa en ipod då..

11. Har någon någonsin kallat dig lat?
det är jag helt övertygad om.. jag vet ju att åtminstone jag själv har gjort det

12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
någonsin.. jag gör det inte just nu men det har hänt.

13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
ska kolla…. Anna ternheim ”separation road”

14. Vilken är världens bästa artist just nu?
men hallå?? Lars winnerbäck :)

15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
nej det har ingen gjort

16. När var senast någon stötte på dig?
jag vet inte.. räknas ens egen kille? Isf var det väl häromdagen

17. Vad åt du till middag senast?
spaghetti och köttfärssås, det var igår.

18 Använder du huvtröjor?
inte jätteofta men det händer

19. Kan du vissla?
ja det kan jag. Kanske inte några avancerade melodier men ljud iaf

20. Vem var den senaste som ringde dig?
det var therese som sa att hon skulle äta semla i kafeterian.

21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
ehm.. nåt oläskigt

22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
såklart.. alla blir väl pratade bakom ryggen om

23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
031, om det är riktnummerområde vi pratar om. Man kan dock inte ringa till mig genom att börja med detta nummer

24. Tittade du på tecknat när du var liten?
absolut. Vi hade cartoon network och the childrens channel och tv1000 som visade sylvester och pip på lördagmorgnarna.

25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
ska kolla… 320.000 kvm totalt och ca 180 butiker

26. Hur många syskon har du?
ett styvt sådant. Men jag är uppvuxen ensam

27. Är du blyg inför det motsatta könet?
jag är inte den som raggar om det är det man menar.

28. Vilken film kan du alla replikerna till?
yrrol ”ska vi inte pröva att trycka på ON”

29. Äger du några popband t-shirts?
nej faktiskt inte.. jag har gjort

30. När flög du senast?
i slutet på april 1995 när jag flög hem från kreta..

31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
två

32. Läser du för skojs skull?
inte längre. När jag har tid över att göra nåt för skojs skulle väljer jag inte direkt att läsa eftersom det är det jag gör resten av tiden.

33. Pratar du några andra språk?
engelska

34. Diskar du din egen disk?
ja jag måste ju eftersom ingen annan gör det

35. Har du gråtit offentligt?
ja

36. Har du en stationär dator eller en laptop?
en laptop. Jag tycker väldigt mycket om den

37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
försöker men jag har dåligt tålamod så det går inte alltid så bra. Jag vill kunna allt från början

38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
nej det vill jag just nu inte göra


39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
jag tycker inte att han borde men traditionell som jag är så förstår jag inte varför han inte skulle kunna göra det

40. Kan du kasta macka?
om det är en bra sten

41. Har du någonsin varit på Jamaica?
nej

42. Vad har du med dig in på bion?
jag måste inte ha nåt men om det blir nåt så blir det lösgodis.

43. Vem var din favoritlärare och varför?
all time high? Det måste nog vara katarina (r.i.p.) som jag hade i historia och religion på gymnasiet. Hon var helt galen och kunde göra det mesta intressant.

44. Har du dejtat någon av en annan religion?
jag har dejtat nån MED en religion. Gills det?

45. Vad har du för väder?
växlande molnighet just nu tror jag men det är mörkt

46. Har du en blogg?
gissa

47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
psykologi

48. Gillar du att flyga?
se fråga 30 och dräm till med en gissning

49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
omtänksamhet

50. När sov du senast på golvet?
direkt på golvet utan underlag har jag aldrig gjort. Annars var det i november nån gång

51. Vilken är din favorit drink?
cinderella

52. Gillar du din boendesituation?
den är okej men den kräver massa pengar

53. Vilken är din mammas hemstad?

stockholm

54. Din pappas hemstad?
min pappa kommer från en by i mörkaste småland

55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
jag sover ca 7 timmar och det fungerar jag av. Men för att må väl medan jag fungerar skulle jag behöva 9

56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
oftast är de inte bokade alls för jag vet i huvudet vad den enda grejen jag har att göra är

57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
haha verkligen inte.

58. Vilken är din favoritfrukt?
honungsmelon är väldigt gott men jag får ont i halsen av det

59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
verkligen inte.. men jag försöker kolla på mängden fett och proteiner och fibrer och sånt

60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
tjugotre

61.Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
ja. Inte när jag bloggar men alltid annars.

62. Tror du på liv på andra planeter?
nej faktiskt inte

63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
det vill jag inte tänka på


64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
jag tror inte att gud kan placeras i en sån kategori

65. Vad var det senaste du åt?
en semla.

66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
samma kön. Jag förstår mig inte på män

67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
efter pappas mormor

68. Gillar du senap?
japp.. inte så att jag äter med sked men det är gott där det hör hemma

69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
varför i helvete ska det vara såhär

70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
jag tror inte det. Men jag kan ju inte lova

71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
nån neurotisk typ, kommer inte på nån nu

72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
nej aldrig

73. Tycker du om att krama folk?
ja det är väl helt okej. Inte okända typer dock

74. Skulle du säga att du är trendig?
absolut inte

72. Äger du en digitalkamera?
yes

73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
nån har sagt att jag ser ut som en blandning mellan tilde fröling och jennifer lopez. Jag tvivlar starkt på det

74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
ja.. varför säger de då att de ska ringa

75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
det fattas en tärning, säkert nån mer

76. Tycker du att du är attraktiv?
ibland känner jag mig attraktiv, men jag beskriver mig inte så

77. Vad är du allergisk mot?
ja.. det undrar jag med. Nånting är det eftersom jag nyser jämt och har kli i ögonen

78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
nej då skulle jag väl inte göra det

79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
joakim


funderingar

jag har blivit diskriminerad!! och jag är svensk!! vart ska jag vända mig??
vart ska jag vända mig som diskriminerad och svensk??!

detta skrek en kvinna vid upprepade tillfällen vid spårvagnshållplatsen häromdagen. jag hade börjat med att försöka hos DO.

fick ytterligare ett eftersänt brev idag trots att jag tycker att jag borde gett min nya adress till de flesta vid det här laget. det jag fick idag var ett erbjudande från göteborgsposten. ett erbjudande som bara gäller de som bor i västra götaland eller halland. varför har de skickat det till en adress i stockholm?