backslick

idag har vi börjat med ekonomi... det kändes som första dan i skolan när man steg in på handels.. egentligen tror/tycker jag inte att det är så farligt, men man har ju byggt upp en skräckbild av den här kursen. men det ska väl gå bra, med rätt lärare dock.. som terese sa.. när man börjar längta efter ingemar är det ju nåt som är fel... :)
sitter nu med några övningsuppgifter och det går bra. tror aldrig jag har sagt debet och kredit så många gånger på samma dag förut. känns vuxet på nåt sätt. men jag tycker att det enda man gör är att kreditera på 1910-kontot.. ska aldrig starta eget företag.....

hösten är räddad

ny LW-skiva kommer 26e september! den kommer bli nåt i stil med folkmusik slash rock. det är perfekt. det är så lasse ska vara. och för att citera honom själv..: " En turné i höst låter inte orimligt. Säkert blir det så. Då ses vi." I'm telling you, hösten är räddad!
den här skivan ska jag bara få bra minnen till

det är vår!

sitter och pillar lite med min hemtenta som ska vara klar på måndag.. förhoppningsvis blir jag klar idag och har då hela söndag och måndag på mig att vara helt ledig i det fina vädret! (jobbar imorgon). eftersom jag har tillgodoräknat mig statistik och slipper göra tentan som resten av klassen ska göra på måndag inser jag nu en nackdel med att inte känna en enda kotte utöver sina klasskompisar. jag tvivlar starkt på att någon kommer att vilja ha picknick med mig på söndag istället för att plugga statistik...nu är ju detta en unik situation men ändå.. jag kanske ska gå ut i nån park och sätta mig bredvid nån som ser trevlig ut.
jag har förresten tänkt tillägna ett inlägg till mina stockholmsvänner som varit på besök, eftersom de är arga för att jag aldrg skriver om dem. ska bara göra klart hemtentan först!

tack tack

jag har varit lite segbloggad på sistone.. har haft en hektisk vecka med diverse besökare och inte brytt mig om att hänga vid datorn. mer om detta kommer..

vill tacka alla vänliga själar som gratulerat mig på födelsedagen. har haft en väldigt trevlig sådan, som kretsat mycket kring tårtbitar och brieost. nu är jag ett år äldre och några kilo tjockare. godnatt!

finalen - en resumé

jag tycker att helt rätt bidrag vann.. the ark kanske inte hade den bästa låten men helt klart det bästa framträdandet.. och ola salos aerobicssteg var det coolaste i hela festivalen. snygg är han dessutom..

det var kul att marie lindberg fick lite poäng av folket. hon är säkert jättenöjd med sin medverkan

sebastian fick oförtjänt lite poäng, han hade en av de bästa låtarna men vi gissade att eftersom hans och andreas johnsons låt var så lika så valde folk en av dem och det blev tydligen andreas.

anna book och tommy nilsson var lika dåliga båda två och förtjänade sina placeringar. hoppas christer björkman lär sig något till nästa år och inte placerar alla de sämsta bidragen i samma deltävling (okej verona och den sminkade killen var ju inte med där men ändå..)

det bästa med finalen är nog, enligt mitt schlagergäng ialla fall, att det inte blir den blonda jävla jätten som vi skickar till finland.

förslitningsskador..

jag har fått musfinger... jag sitter vid datorn ganska mycket och mitt högra pekfinger som jag använder på den där plattan för att styra muspekaren har nu svullnat upp. inte jättemycket men det känns tjockt och går inte att böja lika mycket som det vänstra pekfingret.  vad ska man göra åt det?

djungelvagnen

idag åkte jag hem med djungelvagnen. den är resultatet av en omröstning som gjordes bland barn om vilket motiv de ville ha på en spårvagn. resultatet blev djungel så nu finns det en vagn som åker omkring som är målad med lejon och lianer och annat sånt. den byter linje varje dag tror jag så den åker lite här och var. den är lite speciell eftersom det bara finns en så det händer att folk pratar om den och typ "titta där är djungelvagnen" och sånt. jag tycker det är trevligt. alla vagnar borde vara såna, eller med olika motiv. det skulle liva upp lite istället för som det är nu när större delen av vagnarna ser ut som kvarlämningar från östblocket.

djungelvagnen

kvinnligt

det här måste vara medfött.. min karl är sjuk och befinner sig 50 mil ifrån mig.. jag känner hur det liksom kliar i hela kroppen av att jag inte får ta hand om honom.. jag vill bädda ner, göra te, hyra film, köpa godis, ta tempen, passa upp på och klappa på kinden och sånt. jag tror att detta är en drift som kommer inifrån och jag känner att jag skulle må bra av att göra det. jag tror att det är nåt som kvinnor har.. ifall nån inte har fattat det så tycker jag att idén om att tjejer och killar skulle vara helt lika vid födseln är ganska larvig. jag tycker inte det är konstigt att fler kvinnor jobbar inom vården och barnomsorgen. jag tror helt enkelt att vi drivs av oss själva till att hålla på med omhändertagande. säg gärna emot mig :)

manligt

tänkte haka på gårdagens diskussion om bra och dåliga män lite... har ett lysande exempel från idag. satt och pluggade i biblioteket och kikade ut lite genom fönstret. precis utanför finns en korsning där en liten väg kommer fram till en större. på denna lilla väg kom en röd bil och svängde höger ut på den stora gatan. från hans vänster kommer en svart bil som alltså redan kör på den stora gatan och han måste tvärnita för att inte köra in i den röda bilen som körde rätt ut. nu vet inte jag ifall det är högerregeln som gäller där eller om den röda bilen hade väjningsplikt.. hursomhelst kan jag tycka att man tittar till vänster innan man svänger ut på en större väg. den svarta bilen tutar och ur den röda bilen flyger en gubbe som går fram till den svarta bilen och skriker nåt. när han går tillbaka till sin bil tutar den svarta igen och gubben från den röda visar då tydligt upp sitt långfinger. när han sedan börjat köra gasar föraren i den svarta bilen järnet och kör ut på spårvagnsspåret för att kunna göra om den röda. alltså vad är det med detta behov att hävda sig?? jag är säker på att även föraren i den svarta bilen var en man. det kankse är en förutfattad mening, men en kvinna skulle aldrig göra som han gjorde! jag hade också blivit jävligt förbannad om nån gjorde ett sånt tecken till mig, särskilt om den personen själv gjort fel, men jag skulle aldrig behöva dra upp i 90 mitt i stan för att kunna köra om. detta är ett typiskt manligt beteende och jag hatar män som är så. det är på grund av att män styr världen som det finns massa krig.

hyllning till de snälla killarna

oh kom på en grej jag tänkt skriva om ett tag men blivit hindrad av blogg.se. såg på nyhetsmorgon för nån vecka sen när de diskuterade ronnie sandahls bok "vi som aldrig sa hora" ronnie själv och en skeptisk ernst "högtalarsystem" brunner var där. jag vet inte så mycket om nivån på denna bok men jag blev ändå lite intresserad av hans resonemang. boken handlar, som jag förstod det, om de snälla killarna i hans generation (han var lika gammal som jag) som aldrig fick några tjejer. de snälla killarna som aldrig kallade tjejerna hora och som höll deras hår när de fyllekräktes, men som ändå aldrig blev deras. jag har hört detta även från andra snälla killar att tjejer bara vill ha råa tuffingar och att de själva inte har nån chans.  jag kan ju undra varför man överhuvudtaget vill ha den typen av tjej som ronnie beskrev. då får man ju nästan skylla sig själv.. vi var en hel drös med snälla tjejer som gärna ville ha de snälla killarna och så är det fortfarande. det är en myt att alla tjejer vill ha tuffa killar.
såna här killar är de bästa
  • de som inte behöver köra för fort för att imponera på en tjej eller kompisar de har i bilen
  • de som inte slår tillbaka när nån börjar utan går därifrån
  • de som inte juckar mot en på dansgolvet utan står blygt i ett hörn
  • ja nu kommer jag inte på mer men ni fattar vad jag menar
jag gillar såna som han i pensionsreklamen som inte skäms över att han klättrar ner för stegen istället för att hoppa ner i bassängen. mesar och mjukisar, det är det bästa.

diverse

jag får tillgodoräkna mig 2 poäng statistik som jag har läst tidigare. gött!! jag slipper en hel tenta. muy skönt. och så får jag lite användning för att jag pluggat tidigare så inte hela det året känns bortslösat. nu ska jag ta det luuugnt och börja plugga i normal takt igen.

en annan gnällig grej förresten, vad är det med ca 15-åriga tjejer nuförtiden? när man ser gäng med sådana så har ALLA mjukisbyxor på sig, helst grå ska det tydligen vara. det ser lite roligt ut. jag tycker inte heller om strömlinjeformade människor som måste vara precis som alla andra i sin omgivning. men när blev det modernt med mjukisbyxor? det var INTE okej när jag var 15 kan jag ju säga..

mina inlägg blir lite ostrukturerade... när jag ska publicera nåt vill jag gärna få med allt jag tänkt på i samma.. svårt med rubriker då... en annan grej, varför har alla utom stina och dappe slutat kommentera? det är trist

passar på...

när blogg.se ändå behagar att fungera så kan lika gärna skriva ett inlägg till. det kommer handla om saker som göteborgare gör konstigt. många göteborgare säger interJUV istället för interVJU som det heter.. och många säger sitVAtion istället för sitUAtion. det är nånting med V:et som inte fungerar.. interJUV tror jag iofs att många säger men jag har mest märkt det här eftersom vi pratar om intervjuer hela tiden numer...

en annan sak, och detta är ett värre problem än i stockholm, man släpper inte överhuvudtaget av människor från spårvagnen innan man själv går på. på tunnelbanan i sthlm ställer sig de flesta som i ett U runt öppningen så att man åtminstone kommer ut genom dörrarna men inte längre. det är ju störigt nog bara det. men här ska de pressa sig på så fort dörrarna öppnas. de ser inte stressade ut eller så, det verkar snarare handla om dumhet. om jag kommer först fram till dörrarna brukar jag mycket demonstrativt ställa mig vid sidan om dörrarna, men då tränger sig jävlarna före mig. vad irriterande det är när folk inte ens fattar att man försöker läxa upp dem! jag förmodar att mitt liv skulle bli bättre om jag försökte sluta bry mig om detta, men hur ska då världen sluta?

stavning

hur svårt kan det vara att stava till cecilia? jag tycker faktiskt det är riktigt dåligt att inte kunna det. det är ju inte så att det finns så många olika stavningar på det, som på t.ex. christina/kristina, sofia/sophia osv osv.. men ändå har jag sett allt mellan cicilia, cesilia och cecicilia. den mittersta varianten låter som en pastasort. skärp er människor!