vem vill vara parkeringsvakt?

inatt vid 2-tiden när jag skulle gå och lägga mig så stod jag och tittade ut genom köksfönstret för att himlen var så ljus och fin. då såg jag en sån där parkeringsvaktsbil komma åkande och leta efter felpakerade bilar. Då började jag tänka ungefär såhär: Stackars den människan som måste åka runt på natten och leta bilar... han måste få ganska mycket betalt för att kunna tänka sig att ha det jobbet... allt detta bara för att kontrollera att människor följer lagen som de ska.. tänk på vad många andra sätt människor inte gör som de ska och måste bli kontrollerade... tänk vad många andra som måste få betalt för att kontrollera de sakerna.. tänk vad mycket pengar man skulle spara om de här jobben inte behövde göras... varför har inte alla människor en inbyggd spärr som gör att de inte kan förmå sig att göra något de inte får? kan man inte operera in en sån på alla nyfödda? Typ så att de får aversioner för olagliga beteenden på nåt sätt. Men iofs... då kommer ju alla människor som har alla kontrollerarjobben att bli arbetslösa.. FAST å andra sidan... om man ger alla pengar man sparar in till studenter så slipper de jobba extra vid sidan om studierna... och då kan de arbetslösa kontrollerarna få deras jobb.! alltså inte rakt av men ni fattar... detta tycker jag var en bra idé.. eller vad har jag missat? förutom att den där spärren hos människan inte finns....

jag är utmanad

jag blev för ett tag sen utmanad av emil, tänkte att jag skulle genomföra utmaningen nu.

Reglerna är:

"Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande."

Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade."


1. När jag ser på ett textat tv-program så räknar jag alltid orden i textremsan. Jag räknar till fyra hela tiden sen börjar jag om.. ibland får jag spara några ord tills nästa remsa kommer upp för det måste bli fyra hela tiden. helst ska det bli fyra i fyra omgångar, alltså 16 totalt. ibland blir det inte det så då får jag använda prickar över å och ä för att hjälpa till. och ibland använder jag de fyra hörnen på tv:n för att det ska bli jämnt. numer gör jag detta utan att tänka på det, men jag förstår inte varför jag erkänner det här! 

2. När jag ska fatta någorlunda (o)viktiga beslut så måste jag tänka igenom dem väldigt länge och pröva olika utfallsalternativ och väga för och emot. Processen kan ibland ta väldigt lång tid men jag är ofta nöjd med besluten. Lite jobbigt för omgivningen ibland dock. 

3. Jättelarvigt men jag spottar tre gånger om en svart katt går över vägen. Inte för att jag tror att nåt ska hända men TÄNK OM!

4.
När jag lägger iordning mina pocketböcker på jobbet så är jag besatt av att de måste ligga i jämna högar så att det inte blir några toppar eller dalar. jag skulle kunna gå och plocka bort och fylla på hela tiden om jag fick. och när jag städar mitt skrivbord antingen hemma eller på jobbet så måste alla pappershögar och allt ligga i jämna högar och på samma nivå så att det blir kant i kant liksom. jämnt och fint ska det vara alltså :)

5. Jag gråter nästan alltid när jag blir arg.

Eftersom jag bara känner fem bloggare och en av dem är emil så utmanar jag de fyra återstående: Linda, Angelica, Erik och Cecilia.

att tala är guld

jag har fått höra att jag ofta säger saker som inte har nån poäng.. typ att jag berättar nåt utan att komma fram till en mening med det jag har att säga. och jag märker ibland när jag pratar med folk att de inte är så jätteintresserade eller att de verkar vänta på en fortsättning.. men liksom, är det inte det som kallas att konversera? att småprata lite..? eller får man inte öppna munnen förrän man kan yttra nåt som förgyller allas tillvaro med ny kunskap? i såna fall skulle jag få vara tyst nästan jämt.


16 kronor om dagen...

jag har 226 kronor på mitt konto kvar och det är 14 dagar kvar till lön! detta har aldrig hänt tidigare.. det kan bero på att jag tyckte att jag hade mycket pengar men oj, då skulle jag visst köpa säsongskort på SL för 1700, och oj, så skulle jag betala en tandläkarräkning på 560, och oj, så kom räkningen på bostadskön. jag har ju ett sparkonto att ta ifrån så det är ju liksom ingen kris.. men såna här felbedömningar får jag inte göra nu när jag ska flytta :) förresten tror jag att det löst sig med VHS så nu ska jag nog faktiskt flytta helt säkert.. fast helt säkert vet jag ju inte förrän i slutet på juli när antagningsbeskedet kommer, och då har jag ju redan flyttat :)

feminism

vad bra det är när det finns nån som kan uttrycka det man själv tycker.. det här tycker jag:
http://www.expressen.se/index.jsp?a=580584
får den här tjejen bestämma så kan ju t.o.m jag kalla mig feminist

inläggstorka

jag har inte bloggat på ett tag...har inte haft nåt att säga.. det har väl inte hänt så mycket.. fast egentligen har det hänt ganska mycket. jag har skrivit på ett lägenhetskontrakt idag..det känns verkligen skitbra på alla sätt.. men jag lyckas inte riktigt få ut glädjen ordentligt.. den ligger kvar på insidan och bara är. det är nånting som ligger och gnager i vägen. kan bero på att idiot-VHS inte kan räkna månader på samma sätt som vanliga människor, utan anser att ett intyg som styrker 20 månaders arbete bara ger 11 månader och 24 dagars arbetslivserfarenhet. Detta är 6 dagar för lite för att jag ska komma in på min utbildning. Men jag vet ju att jag har tillräckligt så nu gäller det bara att få dem att fatta det.. har börjat med ett argt mail. men det är nånting annat också.. vet inte riktigt vad..
häromdagen var jag ute och gick och såg blåsippor och vitsippor... det var trevligt. alltså vem sjutton bryr sig om det? jaja skit samma nu orkar jag inte radera det.. sen har jag bestämt att nästa gång nån myndighet eller vilka det nu är som gör sånt har personalfest och dricker massa sprit på andras bekostnad med motiveringen att det inte är något fel att låta sina anställda har roligt ibland så ska jag skriva en jättebitchig insändare om det. fy vilken lång mening. vem är det som har bestämt att det är roligt att dricka sprit? man kan faktistk åka på hajk eller nåt också. det tycker jag verkar roligt och mycket bättre för relationen mellan de anställda. det ska mina anställda få göra när jag är personalchef.. de ska aldirg få dricka sprit.