tråk

jag har så tråkigt.. jag har varit ledig i en vecka nu och jag trodde det skulle bli skönt och bra.. det är det ju också men jag har ändå väldigt tråkigt.. det är väl antagligen för att jag är så tråkig.. fy vad tråkig jag är.. och hur trist är det inte att tvinga andra att läsa om hur jag tråkig jag är/har det. jag tänker alldeles för mycket också. fy vad mycket jag tänker... jag får sluta med det.

linda skugge

jag gillar linda skugge.. förr var hon en sån där svår vänstermänniska som gnällde på allt och alla.. nu är hon en riktig bullmamma som pysslar och åker skridskor med sina barn. och så har hon vettiga åsikter. dessutom har hon problem med att hon måste tvätta händerna hela tiden. go linda
http://expressen.se/bloggen/linda

väljer du jackan börjar jag gråta

http://www.expressen.se/index.jsp?a=514393

göteborg

idag har jag ringt studievägledaren på sociologiska institutionen på göteborgs universitet.. blir mer och mer sugen på p-programmet (personal- och arbetslivsfrågor) och nu är jag lite klarare över hur det funkar också. och hon jag pratade med var så trevlig och hjälpsam och hade så underbar dialekt. det börjar kännas mer och mer som att det är göteborg jag ska till. fast det är synd att det inte ligger bredvid stockholm..

filmrace - second edition

*gäsp* har kollat på film mellan klockan 11.30 och 21.00 idag.. tänkte upprepa höstens succe med fyra filmer i rad, chips, godis och läsk. denna gång hade jag ju även ett duntäcke att tillgå så förutsättningarna var optimala.
jag började med att se Populärmusik från Vittula, en sån där film där jag inte orkat läsa boken men ändå känt att jag borde veta vad den går ut på. två småkillar växer upp i norrland typ.. that's it.. visst man skrattade ibland men den var helt surrealistisk och skum. jag fattade ingenting.
sen såg jag Liftarens guide till galaxen som jag tänkte se när den gick på bio i somras men blev då dumpad av min biodejt. jag läste boken inför det och filmen påminde ju en hel del om den, exakta repliker och sånt. men det kändes lite som att man år 2005 borde kunnat göra en så mycket bättre filmatisering av den. den kändes helt B och meningslös. fast jag gillade Marvin, den deprimerade roboten. men så gillar jag ju alan rickman med (han gjorde rösten till marvin).
efter det såg jag National treasure som går ut på att Nicholas Cage letar efter en historisk familjeskatt. den var ganska spännande och lite en nagelbitare då och då, men rätt typisk hollywood. helt klart dagens mest lättsmälta film.
till sist såg jag Fyra nyanser av brunt, dryga 3 timmar flum av och med Killinggänget. Alltså den här filmen var så totalt konstig. den var ju inte ens rolig. men så har den fått jättehöga betyg av alla kritiker också. t.o.m. Lars Norén har sagt att det är en av få svenska filmer han gillar.

rätt seg dag, precis som förra gången. men ändå rätt mysig. och OJ vad skönt det är att vara ledig!!!

SL

jag har klagat ganska mycket på trafiksituationen här i sthlm.. och idag när jag skulle in till stan så möts man av, ja vadå? stopp i tunnelbanan! alla människor ska trängas in i bussar och jag har en tid att passa så jag börjar bli lite lätt stressad. ersättningsbussen blir proppfull på en gång och jag tänker att här kommer jag få stå länge och vänta.. men så fort den har kört iväg kommer nästa! imponerande! det trodde jag inte om SL.. så där kan de få en eloge faktiskt.
men jag tycker faktiskt att trängelskattavläsarna borde stängas av när kollektivtrafiken inte fungerar, man kommer ju inte in till stan utan bil då!

registrerade barn

alltså vad är dealen med de här personliga "registreringsskyltarna" som typ alla har på sina barnvagnar nuförtiden? de talar om vad barnet heter och när de är födda (antar jag), typ liam - 030527 eller philip - 041018. har aldrig sett det förut men nu dyker de upp överallt hela tiden. såna där måste ju kosta massor.. lägg pengarna på blöjor istället!

träning

jag har blivit så träningssugen de senaste dagarna.. kanske för att jag inte tränat nåt överhuvudtaget sen i början av december pga allt jobb.. nu vill jag bara förnya mitt träningskort och sätta igång! jag ska få snyggaste kroppen i stan :)

ibland är jag ganska rolig tycker jag själv. har även fått kommentaren: jag visste inte att du kunde vara så underhållande. jag tolkar det positivt fast det kanske jag inte borde :S


cityakuten

jag har börjat följa cityakuten.. den säsongen som går vid 23-tiden på vardagar på 3an. sex and the city börjar ju direkt efter så cityakuten får liksom vara förband. han Gallant är nog min favoritrollfigur just nu, han är så bra och rolig och föredömlig. serien är värd att se bara för hans skull!

http://www.geocities.com/erthewebsite/castpage/er_cast_michaelgallant.htm

tandläkaren

nu har jag fått kallelse till tandläkaren... detta blir första gången som jag måste betala för det.. det kommer bli sååå dyrt.. så här dyrt kan det bli:

Undersökning
Om du har friska tänder och friskt tandkött
399 
Större undersökning
Om du t ex har många gamla fyllningar som behöver
kontrolleras, problem med tandkött etc
614 
Undersökning/utredning854 
Större undersökning/utredning1094 
Fyllning en yta                                                                             425     
Fyllning en yta, mer omfattande560     

ojojoj.... nu gäller det att ligga i med tandtråden en månad framöver.. precis som det skulle hjälpa...
för övrigt har jag haft en ny tandläkare varenda gång jag varit hos folktandvården sen jag var typ 6 år.. Min nya för i år heter Mia-Mariana Svensson. Intressant...

irritationsmoment

jag har märkt att jag stör mig ganska mycket på en hel del. jag vet inte om jag har skäl till att göra det eller om jag bara är aggressivt inställd till det mesta.  istället för att gå och reta upp mig och tycka att allt är piss så kanske jag borde börja se på saker på ett annat sätt.. även om jag nu har goda skäl att reta upp mig så skulle jag ju bli mycket gladare av att inte göra det. men hur låter man bli?

premiär!

igår köpte jag ett duntäcke.. jag har aldrig nånsin i hela mitt liv haft ett duntäcke, och såna ska ju vara väldigt bra har jag hört. mitt kostade 1495 men var nedsatt 50 % vilket gjorde att det blev 747.50. ett fynd tycker jag. nu har jag dammsugit min säng och bytt till det nya täcket och ska snart lägga mig med det för första gången. hoppas jag får en god natt. det tror jag att jag får eftersom jag har åkt skidor i romme hela dan och är typ dödstrött. idag vågade jag åka en blå backe :) jag börjar bli riktigt grym!

utfrågning

idag när jag skulle gå och köpa te så stod det några skolungdomar utanför som frågade en tant om de fick ställa några frågor till henne.. men hon sa nej som alla gör. eftersom jag älskar frågeformulär och att svara på frågor överhuvudtaget så jag gick jag väldigt långsamt och väldigt nära dem när jag gick ut, så att de skulle stoppa mig. och det gjorde de. jag fick svara på:

vad tycker du om biltullarna; bra, dåligt eller bryr du dig inte?
hur gammal är du?

gjorde man inte mer avancerade undersökningar än så när man gick i skolan?
för övrigt svarade jag dåligt på första frågan och 21 på andra...


äckligt

detta är nog det vidrigaste jag någonsin hört talas om... hade det hänt mig så hade jag nog dött.. åtminstone fått allvarliga men för resten av livet... BLÄ!

http://www.expressen.se/index.jsp?a=503478

romme alpin

för ett år sen åkte jag och några kompisar på en dagstur till romme skidanläggning i dalarna, och nu på söndag ska vi göra det igen. och jag måste säga att jag bara har positiva saker att säga om romme. man blir alltid så trevligt bemött när man ringer dit och ska boka. det är aldrig nåt krångel och inga frågor är jobbiga att svara på. och när man är där så får man ordentligt med hjälp att hitta rätt storlek på pjäxor och sån skit. sånt är så trevligt! mer serviceinriktade människor åt folket!

öhh.. jag kanske borde byta jobb..


man lär sig nåt nytt varje dag

följande konversation utspelade sig mellan mig och min chef idag:
chefen: alla på boksidan är borta idag, men du har väl lite grann koll på hur man levererar in böcker?
cecilia: ehh... nej?
chefen: har de aldrig visat dig?
cecilia: ehh... nej?
chefen: *funderar* ehh jaha... men det måste bli gjort idag, du får göra det ändå.

en bra bok

jag har läst en jättebra bok som heter "konsten att vara ela" av johanna nilsson. häromdagen läste jag i en horoskopbok att fiskar (alltså jag) inte är så förtjusta i att läsa eftersom de trivs bättre i sin egen drömvärld än i någon annans. det stämmer nog på mig och det är därför jag inte så ofta tycker att böcker är bra. men den här boken var ungefär som min egen drömvärld. ela som den handlar om tänkte och pratade på samma sätt som jag tänker, så det var hög igenkänningsfaktor. därför kanske inte andra som inte känner igen sig tycker att den är bra, men såhär ser den ut ialla fall..

trängsel och göran

haha... idag började "försöket med trängselskatter" i stockholm. till och med jag som åkte buss över gränsen och inte behövde betala något irriterade mig på att det stod "betalstation - 10 kr" vid skanstullsbron. hela denna idé är ju så totalt ogenomtänkt så det finns inte. vill man att folk ska sluta åka bil så är det inte så smart att göra att de blir mer irriterade när de kör. istället måste man få dem att vilja åka tunnelbana. och vem vill det när det alltid är förseningar? och hur ska alla bilister få plats i tunnelbanan när det redan är smockfullt på tågen? skitsmart att börja med trängselskatter när SL har typ 140 tunnelbanevagnar indragna pga av nåt tekniskt fel som de måste leta rätt på. Dessutom kostar det fortfarande hutlösa 45 kronor för en resa från förorten in till stan, så det är ju faktiskt billigare att ta bilen, trots trängselskatten.. Nej jag tror inte att detta kommer att få folk att köra mindre bil till stan, det kommer bara göra dem irriterade och bittra.  Och det kommer Persson och Billström inse och ångra den 17e september….
På tal om Göran Persson och val så vill jag bara påpeka att han i mina ögon inte är värd något som helst förtroende. Med hans politik så går psykstörda människor lösa och mördar hans egna anställda och hans regering gör ingenting när hundratals svenskar drunknar på andra sidan jorden. Sen har han inte direkt så bra ”judge of character ”.. Jag menar, vad är det för människor han utsett genom året? För att nämna några exempel.. Mona Sahlin som köper choklad för andras pengar, Jan O Karlsson som ingen minns vem han var men som var expert på osmidiga uttalanden, Laila Freivalds som först köper bostadsrätt men fast hon hävdar att det är fel och sen går på teater när väller in vatten över ett av svenskarnas främsta turistmål (som hon dessutom inte känner till), och Bosse Ringholm som aldrig kan lägga på telefonluren. Göran hävdar trots allt att han minsann fortfarande har förtroende för samtliga. Och för att inte tala om hans fru som super ner sina anställda för skattebetalarnas pengar.. herregud säger jag bara…