Göteborg, tur och retur

jaha då är man sedan ca ett dygn tillbaka hemkommen från Sveriges s.k. framsida. Efter mycket om och men slutade det med att jag åkte bil ner i onsdags tillsammans med Emil och hans kompis Marcus som hade varit ute och liftat. Planeringsfreaket här höll på att gå i bitar av att inte veta förrän typ en timme innan hur det egentligen skulle bli med resan. Först skulle Emil och jag åka tåg tillsammans eftersom han skulle befinna sig i Gävle dagarna innan, sen skulle han inte det så jag skulle få åka själv. Sen skulle han ut och lifta och i alla fall befinna sig i Gävle, och troligen åka bil till Göteborg. Sen fanns det ingen bil, sen fanns det en i alla fall, men sen fanns det ändå ingen. Till slut fick de tag på en, och jag fick plats.

Bilresan ner var lång men trevlig. Blev ärligt talat lite orolig först när bilen visade sig vara lite skraltig och dessutom lät ganska underligt. Men vi var framme efter åtta timmar, och då hade vi pausat och ätit middag i Norrköping på vägen. På resan lyssnade vi mest på Emils Ipod...mest på konstig progg... Den som inte kunde texterna var moderat.. gissa vem som blev mest moderat...? Killarna försökte lära mig lite IOGT-historik, och Marcus lärde oss även var många av södra Sveriges Coop låg :)

Torsdagen passerade snabbt, på kvällen var vi på Emils UNF-träff där det var pokerkväll. Vi spelade två omgångar och jag kom tvåa båda gångerna. En gång slog jag ut Emil vilket jag är mest stolt över :) Efter det gick vi på bio och såg "Bang bang orangutang"; en film som bäst sammanfattas som konstig. När vi kom hem såg vi Kalle och Chokladfabriken som vi laddat hem, men då var det rätt sent så jag somnade mitt i...

På fredagen kom Karin och Linda så dagen började med att jag och Emil åt frukost/lunch med dem, sen sa vi hejdå till Emil och åkte till vårt vandrarhem. Lastade in vår packning och åkte in till stan för att shoppa. Jag hade inte tänkt köpa så mycket men hittade ett linne på rea iaf. Alla var rätt trötta så vi fick ta en paus mitt i över varsin kanna te. 22 kronor kostade en kanna, vilket det aldrig hade gjort i Stockholm. Fortsatte sedan shoppingen och åt även middag innan vi åkte tillbaka till vandrarhemmet. Först vilade vi lite och sen började vi göra oss i iordning inför kvällens utgång. Detta tog 4 timmar för Linda så vi var inte ute förrän vid 00 ungefär. Vi hamnade på ett ställe som heter Respekt där det mest var konstiga människor och konstig musik. Karin mådde dessutom dåligt så vi åkte hem igen efter ca en halvtimme.

Lördagen började med stor frukost på vandrarhemmet, sen städade vi vårt rum och åkte hem till Emils lägenhet med våra väskor. Han hade nu åkt till Egypten så vi hade stället för oss själva. Detta följdes av ännu en heldag på stan. På kvällen gick vi ut igen, denna gång fick det bli Gamleport, som väl är ett av de ställen med sämst rykte i stan, men de har iaf tre dansgolv vilket vi trodde skulle passa oss. Det gjorde det väl också rätt bra till slut, fast hela stället verkade krylla av 18-åringar trots 20-årsgränsen. Jag drack min första drink, som hade det passande namnet Cinderella ;) och smakade som en blandning mellan maräng, ananas och grape. Den var supergod! Ska jag dricka fler gånger. Trevliga dörrvakter verkar de för övrigt ha i Göteborg. Inte lika snobbiga som i Stockholm. Men en av de grejer jag inte gillar med krogen, förutom att flertalet besökare är berusade, är det här hoppfulla sökandet efter nån att gå hem med, eller en livspartner..vad vet jag.. möter man nåns blick tror de ju att man spanar in dem! usch, jag visste inte var jag skulle titta nånstans.. Sen kände jag mig rätt krasslig så jag åkte hem ett par timmar före Karin och Linda.

Efter många nätter utan ordentlig sömn var vi rätt sega på söndagen. Vi kollade mest på tv hela förmiddagen, och jag passade på att städa lite i Emils lägenhet.. Hoppas han blir glad och inte sur.. SJ hade för dagen inga sista-minutenbiljetter att erbjuda, och eftersom det kostar 900 spänn med en vanlig biljett så fick vi ta bussen hem. Knappt 6 timmar tog det, vilket trots allt gick rätt bra. Vi sov lite, lyssnade på musik och pratade en massa så tiden gick fort och vi var hemma i Stockholm igen vid 21.30. Trötta men nöjda.. Jag trivs bra i Göteborg, börjar bli så trött på Stockholm. Här är så stelt och snobbigt och stort. Göteborg är gemytligt men tillräckligt.

Lars Winnerbäck!

imorgon är det äntligen dags! lasses födelesdagskonsert. om mindre än åtta timmar ska jag gå upp och åka till linköping. det kommer bli så fantastiskt så det inte går att beskriva!

det är så många som tror att man är kär i lasse när man håller på och åker till andra städer för att se honom och sånt... men så är det verkligen inte.. det är bara nånting med hans musik och texter som är så speciellt. oavsett hur ledsen man än är så blir man alltid glad av lasse. de senaste dagarna har jag varit rätt så nere, och så sätter man på DVDn och helt plötsligt så är man på bättre humör än nånsin! nu gäller det bara att kunna somna idag så jag orkar med hela morgondagen..

för övrigt så ska johan persson i hovet ha en plats på min lista över fem kändisar man får ha sex med. alltså, för de som inte sett vänneravsnittet där ross laminerar sin lista och sen går miste om att ha sex med isabella rosselini, så går det ut på att man får välja fem kändisar som man får ha sex med om man skulle få chansen, oavsett om man har en partner. Detta räknas då inte som otrohet och partnern får inte ha några invändningar. Jag har inte tänkt igenom min lista så noga än men jag vet att johan persson ska ha en plats.

godnatt!!


missnöjd

jag har varit en dålig bloggare på sistone. det har inte hänt så mycket...
idag har iaf lina varit här! vi har gått runt på stan och jag har handlat fast jag inte skulle.. iofs var det inte så mycket; en tröja, hårsnoddar och en present till min mor som fyller år imorgon.
när lina hade åkt hem var jag på ansiktsbehandling. det är faktiskt väldigt skönt men det gör ändå väldigt ont.. svårt att förklara.. dyrt är det iaf och nu ser mitt ansikte ut som om jag lider av någon barnsjukdom.  bild kommer ej att visas på detta.

jag har på sistone kommit på att det är så mycket jag är missnöjd med.. alltså inte i min tillvaro utan med mig själv. jag kan ju inte säga vad det är för då kommer alla lägga märke till det extra noga.. fast jag borde inte vara missnöjd.. för jag har egentligen ingen anledning.. och det finns andra som har det värre.. så då är jag en dålig människa för att jag gnäller.. och då blir jag missnöjd med mig själv just därför..

som tur är :
om EN vecka är jag i linköping
om TVÅ veckor är jag i göteborg
yey!


vardagsfunderingar

idag när jag gick till bussen såg jag en ekorre... varför har ekorrar så förbannat långa och tjocka svansar? Jag menar, svansen i sig är ju lika stor som resterande delar av kroppen tillsammans. Behöver de verkligen ha så? Jag antar att det har nåt med balansen att göra och för att kunna styra när de hoppar mellan träden. Men ur ren skyddsaspekt så är den ju inte så praktisk, den syns rätt väl om man säger så. Och det ser ganska dumt ut.

en annan grej jag tänkte på, varför är det så allmänt accepterat att slänga cigarettfimpar på marken? det skräpar ju ner jättemycket.. man ser jämt folk som står och röker och sen helt utan betänkligheter slänger fimpen där de råkar befinna sig för tillfället. sånt ser man absolut inte lika ofta med andra former av skräp. varför just fimpar? varför är det ingen som kollar snett? jag fattar inte...

upp till kamp!

här är nåt för mig kanske!
http://www.ladiesagainstfeminism.com/

lägenhet

satt på blocket och tittade på lägenheter.. letar ju efter nåt till mig, karin och linda. så mitt bland alla fanns denna annons, ett förstahandskontrakt i hallonbergen överlåtes:

den kan hyras ut i andrahand eller ev överlåtas.
förtur i betänkande kommar att ges till den som sitter i verklig knipa. så som tjej som är i dåligt förhållande eller riskerar o riskerar blåmärken o dyl.
detta är inget skämt ,,,
gör det för att det nog behövs

va?! nån mer än jag som tycker detta var lite konstigt? visst, det är solidariskt.. men om nu en tjej är i ett dåligt förhållande där hon riskerar blåmärken så har hon nog redan flyttat om hon nu "kan" det. eller jag vet inte.. killen säger att han överlåter "för att det nog behövs". var ska han själv bo då?

Idag fick jag 20 kronor av en söt dam på jobbet för att jag gav henne en plastkasse. hon sa "du ska ju ha nåt för att du jobbar också, det här var ju inte så mycket men alltid nåt".
jag får faktiskt lön...
men men, nu får vi fika imorgon på rasten!

hallå?!

är det nån som läser min blogg eller?

omkörd

igår vid den här tiden hade jag ungefär just slagit upp mina blå..
idag har jag hämtat min mormor och skjutsat henne till sjukhuset, samt varit på yoga. Det är inte klokt vad mycket man skulle kunna göra med sina dagar om man gick upp lite tidigare.
Sen på vägen hem blev jag omkörd, på en 30-väg!!! Och vilka sitter i bilen om inte två killar i 20-årsåldern?! åhhh jag blir så förbannad, jävla idioter! själv körde jag kanske i 32 så det var inte så att jag var ett irritationsmoment för dem.. sen fick de ändå stå och vänta vid rödljusena ca 200 m bort när jag kom dit. hade lust att gå ur bilen och göra nåt, vad vet jag inte. jag blir så arg! stryk skulle de ha, pojkspolingarna :P

det är höst i stockholm nu... så här ser det ut

26144-5

vackert..

kanelbullens dag!

heder åt kanelbullen

26144-4

jag har inte ätit nån tyvärr

nordea

nordea blev utsatt för nån slags bedrägeri inatt, phishing-attack har jag läst att det kallades. och jag är en av de utvalda som fick ett sånt där falskt mail där det stod att jag skulle logga in med massa privata uppgifter på nåt särskilt ställe! det konstiga är att jag aldrig har varit kund hos nordea.. men men, jag tyckte det var kul ändå. men det jag inte förstår är vilka puckon det är som går på det där. Tror man inte att nordea kan stava bättre än såhär eller?

Lägg märke till!

Extraförnyelse av elektronbetalingars säkerhetssystem!!

Ärade kunder av InternetBank NORDEA. Vi låtar komma Ers kännedom de senaste nyheter
om vår bankens säkerhetssystem.

Den förnyade teknologi och den nya server tillåtar att gå ut på den annan
säkerhets nivå av era online-betalingarna.


Banken Nordea insisterar på det bindande förfarande att genomgå den
upprepade autentifisering, för att få er personalinformation överfört så
fort som möjligt på den nya, mera säker server av vår banken.


För att få ert kontots normal funktions fortgång, behövar ni ingå i ert
konto på den nya server, som är skyddad, med utnyttjande av era diskontdata; i
motsatt fall skall ert Internet konto blockeras provisoriskt under 24 timmar
för er säkerhet för tillgångarsbortförande, för att undgå "Phishing" 's attackers stora
antal, som stiger ständigt.

Ni har infört den felaktiga TAN kod (engångskod) var så snäll att pröva en gång till.


http://www.nordea-bank.net

köp en stor påse godis

förresten.. dagens uppdrag var den största biten kaka hittills.. "Köp en stor påse godis" Här är den.. 0.795 kilo måste väl räknas som stort?


26144-3

på begäran...

här då hyllan som jag DESIGNAT och BYGGT.. det fanns nämligen inte att köpa en sån hylla som jag ville ha.. jo på designtorget men den kostade 1200.. sen tyget ska jag ha framför öppningen som sagt.. men som om jag orkat fixa det än...

26144-1

26144-2