du är vad du skiter

på biblioteket där man pluggar på helgen för att det braiga biblioteket är stängt, (om man nu är så sysslolös att man pluggar på helgen) så har folk skriftliga monologer och dialoger på toaletten. iaf på tjejtoaletten. det är mest på toapappershållaren men även på väggen. här är några ungefärliga citat:
"om jag följer min längtan hamnar jag på mcdonalds"
"du är vad du skiter"
"bli en grönsak" svar: "det behövs"
"är denna toalett heteronormativ?" svar: detta har blivit en lång diskussion med flera trådar
"kroppen är oren från alla hål, tänk t.ex. på vax"
"jag är lesbisk" svar: "jag med :)"

tidigare har det också bl.a. stått "nu har toabråken börjat", samt en lång diskussion om hur det är att vara ensamstående mamma och student. jag skulle vilja delta i några av skriverierna men hindras av regelföljaren i mig som säger att man faktiskt inte ska klottra på allmän plats...

what are the odds?

jag fick inte lägenheten.. just nu är jag jävligt sur. den deterministiska sidan av mig försöker dock tänka att everything happens for a reason. möjliga reasons i det här fallet kan t.ex. vara att jag skulle slippa den knäppa granntanten eller att det väntar en annan lägenhet på mig nånstans som är mycket mycket bättre.

på hemvägen gick jag förbi apoteket med mitt pass (!) för att få ett "intyg för medförande av narkotikaklassat läkemedel inom ramen för medicinsk behandling enligt Schengenkonventionens artikel 75". det var en mycket krånglig process.. vilket kontrollsamhälle..

jag skulle ju kunna hävda missbruk så kanske socialen kan hjälpa mig med en lägenhet? *bitter*

stoppa pressarna!

i torsdags var jag på hemköp och köpte mjölk.. vad ser jag på vägen till kylavdelningen? jo JULMUST!! den 16e oktober! det är mer än 2 månader kvar till jul! detta är skandal eller hädelse eller vad som helst. jag har som princip att inte dricka julmust eller glögg före den 1a advent, för att inte förlora hela grejen med att jul och december är nåt speciellt. okej det kan tyckas lite konstigt men det är fan ännu konstigare att dricka julmust i oktober...

irritationsmoment

ibland när man kommer in på en offentlig toalett så är det bajsrester kvar i toaletten. det gör mig fruktansvärt irriterad. det finns i princip ALLTID toaborstar på alla toaletter (utom på göteborgs centralstation där jag och stella var för nån vecka sen) och jag förstår inte vad det är som är så svårt med att städa efter sig. även om man tycker att det är äckligt så gör man väl det i fall att nån skulle stå på kö utanför?? jag skulle då inte vilja se en person i ögonen som ska in på samma toa som jag nyss varit och lämnat spår i. det här kan då bli ett problem om jag kommer in på en toalett, där nån annan inte städat efter sig, och råkar utöka dessa spår. jag VÄGRAR nämligen städa bort nån annans bajs. denna princip går före att slippa se köpersonen i ögonen.

något annat som irriterar mig är människors läten.. det kan t.ex. vara någon på spårvagnen som sitter och hostar eller harklar sig, eller som idag när jag satt på biblioteket och killen bredvid mig drog in snor hela hela tiden. jag ville bara slå honom och skrika att han skulle gå och snyta sig. men det gjorde han inte.. så jag fick gå ut och ta några djupa andetag. okej jag har varit lite känslig idag.. :) but still!!

à bientôt

"jag kom att tänka på en sak.. om man är väldigt fet så har man ju väldigt stora kläder. om man bara packar i en sån liten flygväska, då får man ju typ bara plats med ett par jeans...!?"

ett sånt sms fick jag helt oväntat igår, det var ett roligt avbrott i pluggandet. nåt sånt lär ju iaf inte bli mitt problem när jag ska till paris, för det ska jag snart. om tre veckor befinner jag mig på fransk mark. jag börjar bli lite nervös, är ju ingen globetrotter direkt. idag hämtade jag även ut mitt pass och då blev det hela väldigt påtagligt. innerst inne ser jag dock fram emot resan extremt mycket. eftersom jag varit där förut så vill jag inte åka upp i eiffeltornet och kolla på mona lisa utan bara äta baguetter och croissanter och patisserier och säga bonjour hela dagarna.. det kommer bli skitbra

hoppet är det sista som överger människan

nu har jag varit och kollat på lägenheten. åhhhhh den är helt perfekt för mig. ligger exakt 4,5 minuter från redbergsplatsens hållplats. den ligger längst ner i huset men en halv trappa upp så folk kan inte stå och titta in genom fönstret eller bryta sig in :) det är ett litet kök vilket är bra, där är man aldrig ändå så det är dumt om det tar upp kvadratmeter. från köket har man utsikt till en mysig innergård med sandlådor och gungbrädor och sånt. från rummet har man utsikt mot massa träd och det var välplanerat så det går att få plats med säng och soffa och hela skiten. inte jättefina tapeter och så på sina ställen men man kan göra det väldigt mysigt. får man ett förstahandskontrakt känner jag också att man kan tänka sig att lägga lite energi på att kanske måla om och så. snackade med nuvarande hyresgästen om vad som är negativt och det är tydligen till störst del grannarna.. de vägg i vägg spelar tydligen tv-spel rätt frekvent vilket låter konstigt in i lägenheten, vilket jag också hörde. men faktum är att det lät som att han spelade samma spel som min nuvarande granne så det gör inget, jag är van :) sen var det en tant mitt emot som var lite knäpp och tydligen brukade ringa på och vilja låna pengar. men hon var harmlös. så allt som allt.. helt perfekt, jag har tackat ja och väntar besked nästa vecka, och jag har redan börjat möblera i huvudet :)

jag har egentligen hög arbetsmoral

idag var sista dagen på jobbet. i alla fall i den befattning jag har nu. jag kommer fortsätta jobba nån förmiddag i veckan och arbeta ute på "fältet". men det är ju inte det jag vill egentligen så jag söker fortfarande nytt (fortsätt spread the word :))
hursomhelst så firade jag den sista dagen med att försova mig. jag har aldrig kommit mer än typ 5 min sent vilket egentligen inte räknas. idag vaknade jag 10 minuter innan jag skulle vara på kontoret, 1 timme och 50 minuter efter att klockan ringt/skulle ha ringt (jag har inte alls hört den så jag vet inte om den ringt). dock kom jag bara 1 timme sent till jobbet vilket jag tycker är ganska bra jobbat med tanke på att jag försov mig så pass mycket. jag tolkar det som att mitt undermedvetna trängde undan ljudet från klockradion för att det tyckte att det var lite onödigt att gå till jobbet när jag ska sluta och inte hade nåt att göra. när vi läste personalekonomi pratade vi om att effektiviteten minskar ganska mycket under uppsägningstiden och det kan jag verkligen förstå. det är sjukt omotiverande att make an effort när man inte ska vara kvar. well well.. annat spännande som händer är att jag ska på lägenhetsvisning imorgon. jag har redan bestämt mig för att jag får den.

kommunikation

förra kursen vi läste i skolan handlade om kommunikation.. lyssnande är ju en viktig del i kommunikationen och vi läste bl.a. om att man kan lyssna på olika sätt. man kan relatera andras berättelser till sig själv och flika in sina egna erfarenheter när man får tillfälle, eller så kan man gå in i den andres berättelse och bekräfta det som sägs och vilja höra mer, eller så kan man lyssna bakom orden och försöka se känslan bakom. rent teoretiskt då är det bäst för kommunikationen att använda en blandning mellan den andra och den tredje sortens lyssnande.

jag har dock tänkt på en grej ett tag. när jag umgås med mina allra närmaste vänner så har vi ofta rätt mycket att prata om. var och en pratar om sig själv på nåt sätt och nån annan svarar med att prata om sitt. person ett fortsätter då att prata om sitt precis som om den fått respons. och sådär håller vi på... fram och tillbaka med självcentrerade uttalanden.. och det är såå skönt! ingen tar illa upp och vi vet att varandra lyssnar ändå och det är liksom bara att prata på.. vi ger självklart varandra respons också och diskuterar problem och så.. men det är ett väldigt tydlig mönster i vår kommunikation att vi gör sådär, and i like it!

vitsvartvitsvart..

förra veckan hade jag ett bloggämne på lager, men så dök det där med jobbet upp och trängde sig före i kön. sen började de dessutom prata om mitt ämne på tv, och då tappade jag lusten att säga min åsikt lite.. men jag har ju lovat min vän anneli så...

det gällde övergångsställesskyltarna.. de kallas ju i folkmun "herr gårman" och har symbolen av en man som går över ett övergångsställe.. nu har nån, vägverket eller nåt sånt, tagit fram skyltar med en kvinna på - "fru gårman". hon har tofs och kjol. den som känner mig förstår förmodligen att jag tycker detta är fånigt. men jag tycker också att man tappar lite av grejen med att herr gårman också förmedlar att HÄR går man. sen tycker jag också att det får lite motsatt effekt och egentligen är ganska könsstereotypt med den nya symbolen.. alla kvinnor har inte långt hår, och långt ifrån alla kvinnor använder kjol som vanligaste plagg. i våras lyssnade jag på en föreläsning med en transvestit mtf, som kritiserade de här mans/kvinnosymbolerna som exempelvis finns vid toaletter. han/hon frågade sig hur många av oss åhörare som hörde hemma på kjoltoaletten. det var kanske två...

jag undrar också vad som blir bättre av att det är en kvinna ISTÄLLET för en man.. och varför man inte bara kan ha en streckgubbe?? syftet med skyltarna är ju trots allt att signalera för bilister att de måste stanna, inte att kämpa för jämställdhet

ups and downs

idag fick jag en av de finaste komplimanger jag nånsin fått.. hade en intervju på jobbet, med en dam som för övrigt var lika gammal som min mor. hon hade väldigt bra kvalifikationer och det märktes att hon vantrivdes med att vara arbetslös. vi hade pratat en stund när hon helt plötsligt sa: "jag måste bara få säga en sak, jag blir nästan gråtfärdig här men jag har varit på så många intervjuer och ja.. du är verkligen bra. många andra ser personalen bara som kuggar i hjulen, men det märks verkligen att du lyssnar på mig och att du ser människan bakom den arbetssökande" jag tackade generat och på nåt sätt ursäktade mig med att jag ju trots allt läser personalvetenskap... då sa hon "ja det märks att du vet vad du håller på med, du kommer lyckas bra i det yrket."  Hur fint var inte det på en skala? :)

men ödet har väl en viss ironi för senare på eftermiddagen hade jag möte med min chef och fick veta att min tjänst ska tas bort eller vad man ska säga.. i dåliga tider som det är nu så är den inte kostnadseffektiv. det poängterades noga att det inte hade något med mig som person att göra utan att det arbete jag utförde inte lämpar sig för en deltidstjänst. man måste nästan vara där jämt om man ska ha så pass mycket ansvar, och en heltidare finns det inte ekonomi för. well well.. jag har ju tvekat ett tag på om det inte tar för mycket tid sett till hur mycket jag verkligen lär mig, men å andra sidan är det ju gött med inkomst... så nu letar jag efter en annan personaltjänst som jag kan lyckas bra i som damen på intervjun sa :) spread the word!