nån som har firat?

http://www.expressen.se/index.jsp?a=804581

brandvarnaren fungerar

så skönt med jullov, jag känner mig helt utmattad efter bara en termin. sista tentan igår och sen dess har jag haft det mysigt med ola.
när karin, linda & mari var här fick jag en paketkalender så jag har öppnat ett paket om dan nu i december. mycket roligt. dagens paket var den jag varit mest nyfiken på; avlång fyrkantig och rasslande. det visade sig vara ett paket tomtebloss. tydligen ska man inte tända såna mitt under brandvarnaren. fast iofs, var man än är hemma hos mig så är man ungefär mitt under brandvarnaren. men nu vet jag ju att den fungerar iaf. bra bra.
imorgon drar jag till landet. god jul!

dom där som alla pratar om

först hon den där ordföranden ni vet.. alltså.. hon ältar ju värre än mig! alltså ganska mycket. när hon meddelade att hon skulle avgå så konstaterade hon att "om man har druckit alkohol så har personerna som är satta att hålla ordning på krogen rätt att med samhällets beskydd slå dig sönder och samman" alltså.. jag tror inte att hon är en oärlig person som ljuger för att upprätthålla sin heder, jag tror bara inte att hon kommer ihåg vad hon sa och gjorde för att hon var så jädra full. hursomhelst är det ingen som bryr sig längre så jag tycker hon kan släppa det där nu.

sen han den där som är i rymden. jag brydde mig inte så mycket om det först men det har ju verkligen blivit värsta hypen! det är väl kul att det går bra för sverige men det roligaste är att mannen i fråga är så söt och glad över att han äntligen fått komma upp..  man blir liksom glad själv av att se hans lyckliga nylle i tidningen varje dag. läste att han skulle få ett mottagande jämförtbart med VM94-killarna.. vet inte riktigt om det är samma sak men det vore väl kul för honom.

länk

intressant... mitt unika besöksantal gick upp med 100 % de två dagarna efter att erik länkade till mig.. kanske ska se till och bli länkad till lite oftare

what's new

idag har jag ätit tårtbuffé till lunch.. helt sjukt.. jag tyckte inte jag åt jättemycket men jag är fortfarande mätt och lite smått illamående. samtidigt känner jag mig trött och lite shaky som när det verkligen börjar bli dags att äta. men det går inte.. gott var det iaf..

har köpt mina sista julklappar nu. en av dem är den konstigaste julklappen jag nånsin köpt, men jag kan inte berätta vad det är ifall mottagaren läser det här. min idol mark levengood signerade sin bok som jag tyckte verkade söt så jag köpte en julklapp till mig själv med och pratade lite med mark. han är bra.

för den som inte känner mig eller hängt med ett tag så hade jag förr en crush på en kille som jobbade på ett teknikmagasinet bredvid mitt gamla jobb. det roliga är att vid mitt nya jobb ligger det också en teknikmagasinet tvärs över gatan med killar man kan stå och glo på. det ännu roligare är att en av de killarna som jobbade på tm i sthlm numer jobbar på detta tm! dock inte den söta.. komiskt

jobba extra

jag kan säga som så här att det är väldigt jobbigt att jobba extra nån gång varannan vecka. ingen bryr sig riktigt om en eftersom man på nåt sätt inte riktigt ingår i personalen.. man blir placerad i kassan och sen går alla iväg och gör sitt. sen lyckas man på nåt sätt både bli överskattad och underskattad gällande sin kompetens. t.ex. så förutsätts det att jag ska veta hur man ringer på väktare i det här köpcentret eller att dataspelen har tomma fodral ute i butiken och att själva skivan finns i kassan. samtidigt så måste man tala om för mig att när jag märker böcker så ska jag inte sätta prislappen mitt för nån text eller mitt i ansiktet på en figur. hallå? jag har jobbat med böcker i två år!! och alla tror att jag inte vet vem t.ex. terry pratchett eller anna bergenström är bara för att jag inte vet var böckerna ligger i butiken. jag känner mig som en blandning mellan en övergiven prao och einstein. det är sååå frustrerande. visst har man ett eget ansvar att kanske säga till att man skulle vilja göra nåt annat än att stå i kassan, eller att fråga om det man undrar. men vissa saker vet ju inte ens att jag borde veta, som det där med dataspelen. men jag bryr mig inte jättemycket eftersom jag är där så lite, men det vore ju trevligt med en utvecklande sysselsättning istället för bara tidsfördriv... när jag blir personalchef ska jag verkligen utarbeta ordentliga introduktionsrutiner..

förresten har jag fixat min julgran nu, den är rak, och klädd! mys

snyggt

detta var snyggt.. kanske ska byta till en mer färgglad bild dock.
nobelmiddagen måste ju vara det tråkigaste man kan titta på, men det är det inte av nån anledning. tittar på det varje år med stor spänning, om jag är hemma. *borde plugga*

centraldammsugare

jag rättfärdigar min dyra hyra med att det är så hög standard med mitt boende, tvättstuga på samma våning, handdukstork, centraldammsugare, eget internetuttag, tillgång till gratis biljard och gym m.m. men då ska det väl allt också fungera??! häromdagen när jag skulle spela biljard så kom jag inte in med min dosa trots att jag hade bokat rummet. för några veckor sen var det massa ludd i dammsugarslangen så det gick inte att dammsuga och idag när jag skulle dammsuga så var det inget sug i hålet i väggen där man sätter slangen. det var liksom helt dött.. kom några luftpustar ibland på sin höjd. kvarterskontoret hade såklart stängt (för övrigt svarar de inte ens i telefon på sin telefontid) så jag valde mellan att ringa områdeskontoret som inte kan göra nåt åt saken, och SOS Alarm som vi har ett särskilt nummer till för akut katastrofhjälp. även om jag behövde dammsuga just då så ansåg jag det inte vara en katastrof så jag ringde områdeskontoret som skulle skicka ett mail till kvarterskontoret så de tar tag i det "first thing in the morning". det tvivlar jag på och det hjälpte inte mig så mycket, så jag passade på att klaga lite på att de fortfarande inte fixat min porttelefon. sen knackade jag på hos grannen och lånade hans privata traditionella "sladd i eluttaget-dammsugare". thank god för snälla grannar. väldigt skönt var det att använda en hederlig dammsugare, det var länge sen. ska nog köpa en.

är lite loj just nu. sov från 22-7 inatt och dessutom en timme mitt på dagen men är ändå fruktansvärt trött.. detta går inte ihop med icke-fungerande centraldammsugare samt en julgran som är omöjlig att montera. så om nån vill komma och fixa min snea julgran som jag inte orkar ta tag i så är jag tacksam!