mer simhall

idag var det två tanter som stod och skrubbade varandra i duschen, ytterligare ett exempel på sånt jag klarar mig utan i simhallen.

på dörren till bastun sitter en skylt om att badkläder är förbjudna därinne.. när man kommit in sitter det en till skylt med svar på simhallens "frequently asked questions", som bland annat förklarar man att anledningen till att man inte får ha badkläder i bastun är att det luktar illa när badklädersmaterialet blir varmt. inte så svårt att förstå eller? om man inte respekterar detta trodde jag att det var för att man inte är helt bekväm med att sitta och flasha sig själva nakna framför andra (då kan man iofs ta med en extra handduk), men vad gör folk? jo, hänger badkläderna på tork framför bastuaggregatet!!

bildparad

minns att jag utlovade lite bilder från våren när jag var för nedgrävd i ekonomi för att orka blogga nåt. upptäckte att jag inte tagit så jättemycket bilder men några blev det:


hur tänkte man vid utformningen av denna annons?


tårtan som ola gjorde till firandet av mitt VG på hattentan..........


......som även firades med grillning vid näckrosdammen. bränd korv och marshmallows, det är så det ska vara :)


såhär snygga kan man vara dagen innan en ekonomitenta.....


......och såhär snygga kan man vara dagen efter när man firar att den är över

och såhär fin kan en solnedgång vid ölandsbron vara!


jag noterade precis vad soligt det är på alla utomhusbilder, från maj-början på juni. vad hände sen?


spoiler

för den som inte läser boken och inte kan hålla sig (som jag) så kan man läsa på wikipedia vad som händer i sista harry potter-boken.

vuxna sidor

igår poppade det upp ett meddelande på datorn som sa ungefär:
"observera, din PC innehåller spår av vuxna sidor som du har besökt, och det kan förstöra både ditt äktenskap och din karriär. sök igenom din dator för att ta bort dessa spår, klicka HÄR"
jag klickade inte

varför fungerar det inte?

varför funkar inte bloggen för? jag har uppdaterat bild och profil mm men nu står det att "profil doesn't exist". det gör den visst det. hjälp mig den som vet.
tack till emil för hjälpen med bloggrenoveringen. är inte helt nöjd med den än. jag vill inte att den ska se rosa ut men ändå inte ha helt grått. nu har jag minsta möjliga rosaton i men tycker ändå att det är helt illrosa.
nu frukost

tuttgupp

vad livat det var här...!
simningen flyter på  (haha). har varit där 6 ggr nu men rent hälsomässigt märker jag ingen som helst förändring. har dock märkt fler konstiga saker som folk gör i det offentliga rummet simhallen. inget direkt äckligt men sånt som jag inte skulle göra nån annanstans än hemma.. igår när jag var där var det någon som tvättade håret med färgningsschampo och färgade allt vatten på duschgolvet brunt.. i måndags var det en tant som stod och borstade sitt blöta hår i duschen och drog loss långa hårtestar från borsten som hon sedan kastade ner i golvbrunnen. jag brukar vara noga med att inte titta på folk i duschen för att inte offenda nån men här kan man ju inte låta bli att stirra... men sen katten rev mig på ena bröstet så stirrar folk ganska mycket på mig med så det får väl vara jämnt då..

sen har jag upptäckt att det finns en liten pool bredvid bastun och bubbelpoolen som tanterna badar nakna i. jag förstår inte riktigt den idén. egentligen är det ju inget konstigare än att man duschar naken efter badet men jag tycker ändå det är skumt.. varför inte lika gärna ha badkläderna på sig? de finns ju till för att användas vid offentliga bad. varför vill man vara naken bland andra tanters guppande tuttar?

crazy cat lady

på den tiden jag jobbade så var det inget konstigt att jag alltid jobbade helg och alltid var ledig nån gång mitt i veckan. nästan alla jag kände jobbade likadant.. helger och kvällar hit och dit, ibland helt oregelbundet. nu när jag sitter här alldeles ensammen, eftersom ola jobbar vardag-dagar, så visar det sig att alla jag skulle kunna umgås med också jobbar vardag-dagar. vad hände med den oregelbundenhet som brukar drabba extrajobbare? "jag jobbar på dagarna men vi kan ju göra nåt nån kväll" säger alla. på kvällen har jag nåt att göra, det är inte då jag har tråkigt...

men så hemskt är det faktiskt inte, jag kan roa mig själv ganska bra. har varit och simmat 2 ggr och varit på gymmet en gång denna vecka. tänkte åka och simma idag med men eftersom jag fått fruktansvärd träningsvärk och ont i lungorna tänkte jag att det kanske var bäst att ta det lite lugnt i början... så "tunn i musklerna" som jag är... har traskat runt på stan ett par gånger med vilket är helt okej ensam. egentligen är det nog mest idag jag har haft tråkigt. vad oväntat att detta inlägg kommer den dag jag inte gick upp ur sängen förrän kl 15.

och så ensam är jag faktiskt inte - sedan en vecka och i tre veckor till är vi 3 st individer som delar på 25 kvadrat. olas systers katt optatus är på besök och är ett rätt bra sällskap. han jobbar som tur är inte vardag-dagar utan håller sig i närheten för att inte missa nåt tillfälle att pussas eller få en klapp.

fultal

sånt här är kul. www.fultal.com
jag kunde konstatera att mitt fultal är ganska lågt, vilket jag iofs inte blev så överraskad av. jag hamnade i kategori två tillsammans med carro kluft och snövit.... men det är jag nog ganska stolt över... jag konstaterade också att om jag ska ligga med någon mer så ska nästa vara född 1981, då får jag en riktigt snygg svit....

ett år i götet

idag slog det mig att det är exakt ett år sen jag flyttade hit. ett år sen som linda försov sig och inte hann vinka av mig på centralen när jag drog iväg med två fullproppade väskor. ett år sen jag för första gången kom in i mitt helt tomma, kala rum och tänkte "hjälp ska jag bo här i fyra år". men se så bra det blev!

letade upp den här på youtube efter att ha hört den på radio och tyckt att den var väldigt bra.

maia hirasawa - gothenburg


när man har sett ett klipp på youtube så länkar de till klipp som är liknande tror jag, och vad kom upp då om inte:

lars winnerbäck - stockholms kyss

vilket val, vilket kval
pro och jag

den här veckan har jag varit lydig och varit och simmat två (!) gånger. det kändes faktiskt lite stelt i början så det är nog bra att jag gör det.. men jag har mer än väl blivit påmind om varför jag en gång slutade simma.. dessa låååååååångsamma pensionärer.. de bildar kö, så man måste ligga och guppa bakom utan att få nån som helst träning. detta är ändå en stor simhall med 50-metersbassäng (annat än man är van vid från högdalen) men det är så otroligt mycket folk att de pensionärer som bara är långsamma simmar om de som är extremt långsamma och fyller därmed upp omkörningsfilen i mitten där jag annars kunde befunnit mig... men det är klart att även pensionärerna måste få träning, det är ju inte deras fel egentligen, jag vill bara klaga.. kanske att simhallen kunde organisera det lite bättre när det nu är så mycket folk. man behöver kanske inte spärra av halva bassängen till tävlingssimmare och annat VARJE DAG...

annars mycket trevlig och modern simhall där man låser skåpet med datachip och sånt. jag som var orolig att hänglåset skulle vara så dyrt :) bastun är riktigt fräsch också. men det slog mig idag hur mycket av vad som jag trodde var privat har flyttats ut i den offentliga sfären. inte för att det stör mig på något sätt, men JAG hade aldrig gått runt med ansiktsmask eller rakat benen i en simhall...

the elräkning

det känns lite grann som att min blogg är en dialog med stina. jag skriver och stina svarar. och ibland känns det som att jag utgår från detta när jag komponerar ett inlägg. inte så att det inte är trevligt men jag vet ju att det är fler som läser. här kommer ialla fall ett högst allmänt klagomål riktat till någon som säkerligen inte läser: plusenergi.

hur otroligt svårt kan det vara att som elbolag använda sig av ett enkelt och lättförståeligt faktureringssystem? jag har denna månad fått tre stycken fakturor från min elleverantör (har alltså inte räknat in nätfakturor, vilket iofs också är puckat; att ha olika fakturor för nät och förbrukning) som avser dels beräknad förbrukning och avläst förbrukning. betalar jag alltså samma sak två gånger? det är omöjligt att hålla koll på detta och ingenstans finns information att få, så det skulle vara hur lätt som helst att lura sina kunder. vad är problemet? skicka en i månaden eller var tredje månad eller vad som helst.. regelbundenhet finns det något som heter. jag vet att jag inte är dum i huvudet, även om jag hade min glansperiod på mellanstadiet.

så nu har jag klagat lite, nu kan jag betala och se glad ut.

på sjukfronten intet nytt

igår var jag på reumatologen på sahlgrenska för att mer ordentligt undersöka mina leder. läkaren ställde massor med frågor och jag fick berätta hela historien i lugn och ro och sen klä av mig och bli klämd på överallt. hon konstaterade utifrån provsvar, min berättelse och kroppsklämningen att jag inte har några reumatiska besvär eller någon ledinflammation överhuvudtaget. det var väldigt skönt att höra måste jag säga, men vad är det jag har då? jag vill ha en diagnos! anyway, jag börjar förlika mig med att jag inte kommer få någon utan att det här kommer att gå över av sig själv. läkaren tyckte att jag ska gå till en sjukgymnast för att få hjälp med lite övningar, samt att jag bör börja träna (nyhet). när man är så "tunn i musklerna" som hon tyckte att jag var så drabbas man lätt av smärttillstånd och skador om man överanstränger sig. och har man väl fått ont är det svårt att bli av med det eftersom kroppen spänner sig och får ännu ondare. dessutom är det livsfarligt att inte träna när man är student. så hon rekommenderade att jag börjar med simning för att inte belasta för mycket i början. så det ska jag göra nästa vecka. jag är ju trots allt sjukskriven och är väl i princip skyldig att göra det jag kan för att rehabilitera mig.
just det jag har varit hos en arbetsterapeut med och fått en illrosa deg som jag ska knåda för att stärka mina fingrar. vet inte om jag får behålla den nu eftersom den var nån slags reumatikerdeg men det kan ju vara bra för mig med.
well well vi får väl se om detta hjälper annars vet jag inte vad jag ska göra. men så fick jag inte tänka för läkaren så nu slutar jag med det :)

acne jeans *host host*

nu är jag hemma igen. idag har det blivit städning och tvättning och genomgång av post hela dagen. framöver väntar diverse läkarbesök, och så ska jag börja träna för igår sprack de enda jeansen jag numer kommer i. jag har alltså inga byxor att ha på mig.

tvåochenhalv vecka i sthlm

en fullständig resumé (eller ett urval, är lite osäker) av vad jag gjort under min tid i sthlm:

 • fikat med mari
 • grillat hos olas kompisar christian & frida
 • hälsat på min far tillsammans med ola
 • träffat olas föräldrar
 • fikat med mari och karin
 • fikat med mari och karin
 • lunchat med stina och tagit del av bröllopsupplevelser från "andra sidan"
 • käkat tapas och sett ocean's thirteen med mari, karin, andreas & ola
 • gått på stan och fikat med ovanstående
 • haft picknick på djurgården med ovanstående
 • firat midsommar på en gräsplätt i årsta med typ ovanstående
 • fått en konstig magåkomma och inte ätit på flera dar
 • sovit hemma hos linda och karin men egentligen legat vaken hela natten pga ovanstående
 • badat första gången i år
 • haft en långfika med stella och uppdaterat mig på hennes liv
 • ätit middag hemma hos yumi och uppdaterad mig på hennes liv
 • fikat med mari och karin

vad trevligt jag har haft! jag vill inte ens räkna antalet gånger ordet fika nämns eftersom varje gång innebär minst en bulle eller liknande. nu sitter jag här och ska strax börja packa inför hemfärden imorgon. jag saknar götet lite