lättar på pressen

läste nyss i en kompis blogginlägg att hans kompis sagt att ju längre man väntar med att blogga desto större blir steget att skriva nästa inlägg. det är verkligen verkligen sant. ibland märker jag att jag kommer in i nån slags stim där jag skriver på rätt regelbundet, men går det en 5-6 dar emellan så drar det bara iväg sen. ibland när det händer nåt jag vill skriva om så har jag oftast en annan tanke som jag inte hunnit skriva om än, och så blir det inte bra att skriva båda i samma, eller två inlägg direkt efter varann. eller så händer det att jag loggar in för att blogga och upptäcker att jag har glömt vad det nu var jag ville skriva om..

för tillfället håller jag dessutom på och tentapluggar, och under såna perioder intalar jag mig själv att jag inte har "tid" att blogga.. det är ju lite fånigt. tentaplugg är för övrigt rätt mysigt. man har oftast inga föreläsningar och kan bosätta sig på ställen som pedagogiska biblioteket. dit har man med sig all kurslitteratur, proviant för en dag, man äter och fikar med sina vänner, värmer då och då en kopp te i mikron, och tar små sovpauser över sina böcker. på helgen är tyvärr pedagogiska biblioteket stängt så då får man hänga på exempelvis kurs- och tidningsbiblioteket som har öppet ungefär jämt. där är det inte lika mysigt, det finns ingenstans att äta och ingenstans att värma sitt tevatten. men men... på vägen dit får man iaf promenera lite på vasagatan som nu är full med höstlöv. imorse gick jag och sparkade i dem och kände mig rätt tillfreds. det var ett av de bättre sätten jag påbörjat en pluggdag faktiskt. rekommenderas!

äta eller ätas

mina rika arbetskollegor tycker att jag är rolig som äter rester från deras tallrikar när vi är ute och äter lunch. idag åt vi buffé och då hämtade jag överlägset mest mat, och då jämför vi med 3 tränande män in their 30's. detta tyckte de också var roligt. som student får man ju liksom passa på att fylla när det finns mycket, så kanske man t.o.m. kan spara in en middag! mina rika kollegor verkar ha glömt hur det var att vara student, men de är väldigt snälla och förstående och skrapar så gärna ihop det de kan till den stackars studenten. samtidigt får de sig ett gott skratt.. win-win tycker jag :)

med en bitter eftersmak på tänderna...

nu känner jag mig väldigt lurad här..
var hos tandläkaren idag. hade hört att man skulle kunna utnyttja ett bidrag på 300 kronor och trodde därför att det inte skulle behöva gå åt så himla många slantar. jag är inne hos tandläkaren en kvart, observera - en kvart, innan jag går till kassan. 550 kronor säger damen vilket var ungefär det jag betalade sist, utan att ha haft nåt tandvårdsbidrag att utnyttja. jag påpekar att jag gärna vill använda mitt bidrag. "ja 850 - 300 = 550". !!! då kostar tydligen en undersökning på 15 minuter 850 spänn. dessutom stod det på mitt kvitto att referenspriset för denna typ av undersökning är 615 kronor. det känns ju rätt mycket som att de har tänkt att "nu när våra satans patienter får ett bidrag på 300, ja då höjer vi priset med den summan!" folktandvården är för fan statlig eller vad det heter när det är landsting. jag är sur och lurad.. dessutom hade lagning lossnat så jag måste tillbaka och fixa till det, vilket innebär att de ska ha ännu mer cash.. de kan inte ens göra hållbara lagningar!! morr

hål i väggen

idag kollar jag på hål i väggen, på tv6 klockan 20.00. japansk humor kommer äntligen till sverige! som jag har väntat! nu är det bara att hoppas på att det är början på en trend och att vi får fler psycho lekprogram

this is me

trött som en kattunge var det...
jag är som han de zoomar in vid 0.11

snaaaark

varning - om man skriver i sitt CV att man har körkort så kan man bli tvingad att köra bil i jobbet sedan.. man kan ju inte gärna vägra, varför skulle man tagit med körkortet som merit om man ändå inte vill köra liksom? jag är rädd för göteborgs stadstrafik med spår överallt men idag var jag tvungen att köra där i alla fall, för första gången. det gick såklart bra.. jag är fånig.

idag skulle vi gått på after work med worket men det blev inställt pga att flera hade fått förhinder. det kändes på ett sätt skönt med tanke på att jag aldrig hinner plugga och verkligen aldrig hinner få ett andrum. men samtidigt så har jag inte umgåtts med en enda människa utanför skolan på två veckor och börjar känna mig lite smått tråkig och isolerad. den här helgens planer är att sova ut ordentligt och plugga den vakna tiden... sen jag började kombinationen heltidsstudier och halvtidsjobb har jag även fått en del dåliga vanor. går upp 6.00-6.30 varje dag eftersom jag antingen jobbar el har skola varje dag.. är trött som en liten kattunge varje eftermiddag när jag kommer hem och ska plugga, så då sover jag en stund.. när jag sedan ska gå och lägga mig i tid för att orka upp 6 nästa dag igen så är jag inte trött > somnar sent > är död nästa dag när jag vaknar > däckar på eftermiddagen igen >somnar sent igen...

min spårvagnshållplats är nyligen ombyggd så man kan gå över spåret för att komma till den sida man ska åka från. detta gör att man sparar ett par minuters gångväg och t.o.m. kan ta sig från mig till hållplatsen på en minut om man springer snabbt. det här har jag börjat göra varje morgon, springa alltså, eftersom jag aldrig lyckas komma ur sängen i tid. spelar ingen roll hur mycket jag stressar på morgonen, jag är alltid tvungen att springa.

och för att inte tala om att inte orka laga mat.....

kan ingen proppa i mig lite antioxidanter och ta mig med på nåt kul?

ojojoj

idag hände nåt väldigt konstigt i skolan.. vi skulle ha två föreläsningar, en om coaching och en om utvecklingssamtal..till saken hör att under gårdagen blev det lite irriterat när vi gjorde några övningar.. klassen kände lite oro inför tentan och hakade upp sig på några grejer... det kändes aningens infekterat mellan klassen och läraren.. dagen idag började med att vi fick ställa oss i klassrummets fyra hörn utifrån ett speciellt system som jag inte orkar gå in på, och vi fick veta att vi i dessa grupper skulle ställa en diagnos på en arbetsgrupp i ett case.

läraren började läsa upp caset högt och det stod ganska snart klart för oss att arbetsgruppen vi skulle diagnosticera var vår egen klass, utifrån det som hände under gårdagen. folk satt och skrattade lite för sig själva när läraren beskrev situationen som att arbetsgruppen gjort myteri mot chefen, hakat upp sig på detaljnivå, inte lyssnat, och inte kommit framåt i sitt arbete. vi skulle kartlägga, diagnosticera och sätta in interventioner i caset. det var sjuuukt intressant att få diskutera sin egen klass på det där sättet.. det kom fram att många hade tyckt att det var väldigt jobbigt under gårdagen, medan jag själv inte alls hade lagt nån stor vikt vid det. självklart fick vi sedan ta del av allas diagnoser och diskutera ännu mer.. min grupp hade gått väldigt djupt in och diskuterade tryggheten i gruppen, subgrupper och behovet av en yttre fiende, medan andra menade att det hade förekommit otydliga instruktioner..

efter detta följde ännu fler grupp- och kommunikationsövningar och det kändes som att vi verkligen bearbetade oss som klass... allt detta var ju väldigt oväntat och inte alls vad man räknat med när man kom i morse.. hela dagen gick åt till detta och föreläsningarna om coaching och utvecklingssamtal uteblev helt.. för min del gjorde det inget medan andra fick en ännu mer infekterad syn på läraren pga detta.. sjukt intressant var det iaf och jag tycker vi borde gjort det tidigare.. vi har egentligen inte jättebra sammanhållning i klassen.. alla tycker om varandra och så men det är väldigt uppdelat.. många vet inte vad som är okej att göra i klassrummet och andra går över gränsen för vad vissa tycker är okej osv osv.. spännande att se vad som händer framöver nu...!

mer träning

nu blir det två träningsinlägg i rad här märker jag.. men det är ju det enda jag gör förutom skola och jobb.. när jag simmade skrev jag en hel del om simbeteende så nu får det väl bli lite gymbeteende då för variationens skull :) det jag skrev sist om att jag ska bli den enda tjejen som går dit sprack lite idag för idag var det tre tjejer där när jag kom, och bara en kille.. gött.. jag körde på som vanligt och det gick bra.. två av tjejerna kände varandra och höll ihop lite, den tredje cyklade bara, och så var det killen då som pressade på som fan och kikade på sina muskler i spegeln även när han bara stod stilla...efterhand fylldes det på med tre killar till som verkade tävla om vem som var starkast.. mot slutet stretchade jag och de två tjejkompisarna samtidigt i "cykelrummet" som är ett angränsande rum till där alla maskinerna finns..och då hörde jag dem säga till varandra att:

"det är ju många därinne som skulle behöva ta lite färre kilon..."
"mm.. känns fånigt när vi kommer där och bara gör fem kilo på allt"
"jamen det är ju vi som gör rätt och vi får iaf bäst träning"

nu känner jag mig lite inspirerad här.. nu är det vi mot dem! tjejerna mot killarna! muahaha (förmodligen bara jag som för den här kampen i mitt huvud)

träningsupdate

när folk frågar mig om/vad jag tränar har jag bestämt mig för att svara att jag styrketränar.. då låter det som att jag gör det på regelbunden basis. har tyvärr inte kommit in i nån sån rutin ÄN, men ikväll var jag iaf på gymet. det var jag och fem killar.... trevligt.. eller inte...! jag hatar när det är killar på gymet, de ockuperar typ alla fyra hörn med sina muskler och så kommer jag där lite som en pinne och ska försöka smälta in. vet inte varför men det är skitjobbigt. nu har jag kommit över det där med att jag knappt klarar de lättaste vikterna medan de tar de tyngsta, de tycker säkert bara att jag är skitsöt när jag ligger där med mina 2-kiloshantlar.. men det är liksom inte min pöl än det där med gym, jag vet inte hur nåt funkar och idag var jag t.o.m. tvungen att fråga muskelbergen när jag inte fick rumpmaskinen att fungera. såklart hade nånting bara hamnat snett och var jättelätt ordnat.. typiskt.. men då tänkte jag att de säkert bara känner sig duktiga av att få hjälpa den stackars svaga tjejen. men jag ska inte låta dem vinna över mig (killarna eller mitt dåliga självförtroende??). mitt mål är att gå dit så ofta att de känner igen mig och tycker att jag är cool som är den enda tjejen som går dit! ha!

fjäsk fjäsk

idag var det nollning för våra små nya personalvetare samt socionomtöntarna och förvaltartöntarna. vi var fyra stycken treor som hade tillräckligt mycket separationsångest från nollningsperioden att vi lyckades snacka in oss till att få vara med den här dagen. och inte bara vara med, utan få ansvara för en aktivitetsstation! anledningen till att man så gärna vill det, är att nollorna inte bara får poäng för den aktivitet de utför utan även för hur mycket de fjäskar för domarna.. och nu när vi fjäskat två år i rad, som nollor och faddrar, tyckte vi att det var dags att få tillbaka lite. läs för övrigt här om förra årets nollning.. den stationen vi hade hand om var norsk fylla, snurra runt pinnen-grejen och sen försöka springa rakt.. vilket är sjuuukt kul att titta på, särskilt som vi hade ett område med gyttja precis där de sprang, hehe.. men åter till fjäsket.. har nog aldrig känt mig så ompysslad, även om jag visste att det bara var på lek.. vi har blivit bjudna på godis, kakor, öl, vin, cider, minttu, fått höra lovsånger och fantastiska hejarramsor, fått sitta i kungatronen och fått fotmassage under tiden, blivit oerhört komplimerade för våra perfekta utseenden och vår smarthet, fått massage och kramar och pussar, de har kysst våra fötter och allmänt hyllat oss.. sånt här borde man göra oftare, det är bra för självkänslan :) det roliga är att nu har de värsta respekten för oss och fortsätter fjäska efter att poängen är satta. kul kul.. efteråt snyltade vi även på lite pizza och sen kände vi treor att vi hade inkräktat lite för mycket på nåt vi egentligen inte skulle varit med på, och åkte hem. trevlig dag, imorgon upp tidigt och plugga!