das ich und das es

alltså det händer nåt speciellt i kroppen när man har en tenta.. de sista dagarna innan så känns det som man bara pressar och pressar in det sista fast det nästan inte får plats.. som en resväska som är helt överfylld med kläder till bristningsgränsen (som min brukar vara). och sen sista natten och på dan innan tentan så måste man vara försiktigt så att inget av allt det där man pressat in ramlar ut på vägen. när man får tentan måste man också ta det lugnt för det är lätt att man bara vill öppna väskan och kasta ur sig allt men man måste ta lite i taget annars kan det falla bort nån liten kunskap i mängden. sen när man när klar, då bara exploderar allt och hjärnan blir helt tom. sen förhoppningsvis har det mesta satt sig för att stanna så det kommer tillbaka efter ett tag.

nu läser vi personlighetspsykologi och igår pratade vi om freud och drömtydning. jag blir lika fascinerad varje gång jag läser det ( ja jag har ju läst det några gånger nu). emellanåt tänker man att freud är en riktigt skum typ men när man börjar analysera saker och ting utifrån honom igen så funderar jag alltid på om jag inte skulle blivit en flummig freudiansk psykolog istället. men kanske inte så lämpligt eftersom jag själv är rätt störd enligt freud.
...åter till plugg...

handslag

just nu går ett väldigt intressant danskt program om nåt socialpsykologiskt, hur man gör ett bra första intryck tror jag. bland annat har de gjort studier på handslag och ögonkontakt, hur det hänger samman med personlighet. till exempel så är kvinnor med fast handslag mer öppna för nya intryck, om man tar ögonkontakt är man ansvarstagande, och det finns ett samband mellan svettiga handslag och nervös personlighet. jag tyckte det var intressant för jag är lite fascinerad av handslag.. jag tycker det är så konstigt med folk som bara lägger sin hand i ens egen och låter en göra hela jobbet.. det är det värsta jag vet. man ska väl ta tag i varandra och skaka till ordentligt? har hört att det finns EU-standard på att man ska skaka 1,5 skak. alltså ner och upp, och sen halva nervägen igen. vet inte om det stämmer men jag tror att det är min standard också.. eller ialla fall att ta tag ordentligt.. så tänk på det om ni tänker hälsa på mig. annars tycker jag ni är läskiga

julmustregler

jag är så dålig.. det blev köttfärssås över igår så jag tänkte idag göra lite extra pasta till dagens middag samt till en matlåda.. och eftersom jag vill ha så lite disk som möjligt så skippade jag durkslaget när jag skulle hälla av vattnet och hällde därför ut halva spaghettin i diskhon.. så nu får jag koka en omgång till.. jag är så dålig

blev lite sugen på att ta julmust till.. men jag är en väldigt traditionell person som aldrig skulle drömma om att dricka julmust eller lyssna på julsånger före 1a advent. men jag har köpt en flaska som står och förbereder sig i kylen :) inatt drömde jag att en gammal kärlek kom på ett "nattligt" besök och gick "efteråt" upp och drack av julmusten eftersom han inte kände till mina strikta regler. jag blev rasande, för nu när flaskan var öppnad skulle ju inte skummet hålla sig till 1a advent då det var min tur.

what?

hemtentaskrivbord

såhär ser det för övrigt ut här hemma när man skriver hemtenta. men det slipper jag ju nu resten av läsåret :) skönt

26144-8

fråga mig om organisationer

organisationssociologi 4 p - VG

gött! organisationssociologi är svårt.. tycker jag.. eller det tyckte jag visst inte :) *skryter*
nu orkar jag inte plugga till min nästa tenta på tisdag bara för att jag är så glad över mitt vg. men det vore ju lite pinsamt att missa en socialpsykologitenta eftersom jag läst det mesta en gång tidigare.

idag tänkte jag försöka laga köttfärssås till middag. har aldrig gjort det förut så jag vet inte hur man gör. men jag gissar att man ska ha lite lök och lite tomatnånting och lite kryddor. det blir nog ätbart. sen tänkte jag ta det lugnt och titta på film och sånt.. jag har ju faktiskt TRE hela dagar på min att tentaplugga.

just nu säger peter kondrup på vädret att det ska dra upp extremt mild luft i helgen.. vad är detta?! jag vill ha snö. nu har det regnat varje dag i typ två veckor. det regnar varje gång jag går hemifrån. det är så tråkigt. jag vill ha sol som glittrar i snö.

det funkar

det är så skönt när allt funkar.. när jag är disciplinerad nog att diska efter mig, när jag hinner läsa de kapitel jag tänkt med marginal, så att jag hinner göra andra grejer jag borde. och sen ändå kunna sitta och pyssla eller dricka te med levande ljus och bara ha det bra. ingen stress eller press. jag trivs väldigt bra med att vara ensam. eller bäst trivs jag ju med ola men jag blir inte rastlös om jag inte har nåt att göra eller om ingen har tid med mig. jag är gärna själv. det är inte det som är antisocial personlighet va?

rädda sälarna

jag har sett reklam för sälolja, köp inte det! rädda sälarna!

mexikansk after-ski

om en och en halv vecka ska jag på sittning där temat är "mexikansk after-ski". till sittning hör att man ska vara finklädd men nu ska man ju även ha skidattiraljer och nåt mexikanskt inblandat i det hela. tips om utstyrsel och utlåning av grejer mottages tacksamt :) jag äger inte ens en sombrero!

stor rumpa

ok jag gör en liten undersökning; hur många tycker att jag har stor rumpa? resultatet ska användas till att trycka upp i ansiktet på någon som tycker att jag har det

lök

lök - denna förbannelse.. har aldrig stött på något vars lukt vägrar att ge med sig så otroligt envist som lökens. inte ens kräftor är värre. igår hackade jag lite lök till en pastarätt (rödlök som ändå är den mildaste varianten tror jag) och mina fingrar (!) stinker fortfarande! jag undvek att äta de största bitarna men annars får man ju lökandedräkt i över ett dygn också. varför?

viktor & rolf

jag har varit på sååå dåligt humör de senaste dagarna.. trött och ledsen och arg och snäsig och sånt. jag känner mig sjuk fast inte ont nånstans i kroppen eller förkyld utan typ sjuk i huvudet. är det normalt? ja allt är normalt. och så har jag gått emot alla mina principer och köpt en viktor & rolf tröja på hm.. jag hatar designers och tycker sånt är larvigt men tröjan var snygg och jag köade inte och jag slogs inte. så då är det legitimerat. allt är normalt. *fräs*

försening - trevligt

nåja.. riktigt så enkelt var det inte. det var ju nåt snökaos i sthlm förra veckan och sviterna efter det var tydligen kvar även på torsdagkvällen. så precis när jag skulle gå hemifrån läste jag på sjs hemsida att tåget preliminärt skulle komma att avgå 18.00 istället för 16.42. men jag ringde sj som sa att det kunde gå tidigare och att jag skulle vara ute i god tid och jag hade ändå packat ihop mig så jag åkte ner till centralen och åt middag och försökte plugga lite. ungefär klockan 17 ändrades tiden till 18.20, som sedan blev 18.30 och till sist 18.35. Men så skulle de lasta på lite mat också så vi kom iväg ca 18.50. det blev ytterligare förseningar på vägen och jag var till slut framme 22.15 istället för 19.50. kunde lika gärna tagit det tåget jag hade bokat från början som inte var drabbat av nån försening och fått lika lång restid. men nu får jag åtminstone ett värdebevis av sj. mitt tåg skulle egentligen fortsatt till sundsvall men lokföraren behövde väl sova eller nåt så de som skulle vidare fick vänta på nattåget som gick 23.55.. dessa personer kunde även hämta ut en smörgås i bistro.. generöst? jag menar inte att klaga (eller är det det jag gör nu?), jag blev inte arg på nån stackars konduktör eller så som inte har nån skuld i det hela, men jag frågar mig ändå om det verkligen inte går att lösa detta på nåt bättre sätt.. det händer ju varje år..

nu har jag varit i sthlm några dar och haft extremt fullspäckat schema och jag tror att min mage tagit lite stryk. men imorgon åker jag ner till goa götet  och får dricka mitt klorvatten igen.

x2000 - trevligt

jaha.. då dök det upp sista minuten-biljetter på x2000 i morse så jag fick boka om hela skiten.. jag menar, vem sitter 6 timmar i värmland frivilligt om det går att ändra? :) nu blev det lite dyrare men men.. jag kan åka hemifrån om 3,5 timme istället för nu och ändå nästan komma fram i samma tid.

jag sitter och skriver min hemtenta iklädd vanlig topp, huvtröja med huvan på mig, tjock fleecetröja.. och jag FRYSER! har lagt en filt på min stol som jag virar om mig när det blir riktigt extremt. jag fattar inte varför det är så kallt.. har  vridit på nån grej på elementet till läge 2 men det händer ingenting.. mina fingrar måste jag ju ha framme för att kunna skriva och de är som isbitar. ska det vara så här? va? va?!

karlstad - trevligt

apparently ska jag åka via karlstad imorgon.. det är därför mitt tåg tar så extremt lång tid. men det kan nog bli kul.. jag vet inte ens om jag varit i karlstad. det tar tre timmar att komma bara dit.. härliga sj..

första snön

idag kom det snö även i göteborg - fantastiskt. fast för två veckor sen var det typ 17 grader varmt så det träd jag har utanför fönstret som jag har tänkt fota varje årstid har inte ens fått gula löv än... men den här snön lär ju inte stanna så länge iofs...
ser ut som att jag har en 6-timmarsresa till sthlm att se fram emot imorgon.. härligt! sj är så underbara..
inte en enda sista minuten-biljett på hela dan. 942 kronor är vad de tillgängliga ordinarie biljetterna kostar.. har studenter råd med det?
nej

bye bye hål

ok efter att ha läst det här kan ni ju gissa vem som plockade fram tandtråden ur badrumsskåpet, gick och köpte en tungskrapa, och satte eltandborsten på laddning.. mm jag :)

förresten så hatar jag hemtentor.. jag längtar till min salstenta den 28e nov.. mest för att det är 1a advent helgen efter och jag får julpynta. men seriöst.. jag skriver om motivation men jag har ingen som helst motivation själv till att skriva den.. trots att jag vet att jag får åka till sthlm så fort jag är färdig med den. jag kanske inte vill åka till sthlm.

förretsen var jag ute på promenad i morse 8.30, före frukost. för den som känner mig vet ni att det inte är likt mig.. för den som känner göteborg vet ni att det var extremt otrevligt väder i morse. jag är så duktig!