konsert

det blev ju riktigt trevligt sist jag gjorde såhär så jag provar igen.

- anna ternheim, konserthuset i göteborg, fredag 24e november.

vem följer med mig?

makaroner med damm tack

den som regelbundet läser min blogg vet att jag när jag var nyinflyttad tappade ut ett helt paket makaroner över köksgolvet.. tydligen var jag inte så noggrann när jag plockade upp dem för det var inte bara makaroner som hamnade på tallriken idag kan jag säga... hår och damm och annat otrevligt som precis som makaronerna verkade ha svällt i det kokande vattnet.. så äckligt!!! men lite skit rensar magen som det heter :S

shape up!

snälla alla människor som läser min blogg, läs följande och försök verkligen begrunda och ta till er det. varför försvinner vanligt hyfs hos folk så fort de går till affären?
kundpuckon
serviceyrke

jag somnade vid 20.30 idag. nu är jag nästan jättepigg.

jobb

igår jobbade jag första dan på mitt extrajobb på wettergrens... saknar kassasystemet på göthes! allting var tvärtom här... krångligt och massa onödiga extrasteg. lärde mig hur man tar betalt med kort eller kontant men det fanns typ hundra olika rabattsystem som jag inte fattade nånting av. men det löser sig.  jag kände mig lite duktig när jag kunde förklara vad det var för skillnad på miniräknarna och hitta en bok åt en kund. det kunde jag ju inte första dan på göthes direkt (konstigt). men sen fanns det typ ingen personal där och jag blev lämnad i kassan utan nån "ringa på hjälp-knapp". man skulle tydligen ropa ut över hela butiken men ibland kom det ingen så jag fick stå där och ursäkta mig med att jag var ny och inte hade nån aning om vad jag skulle göra. men alla var förstående som tur var.

all heder åt isabelle som kämpar på med de hemska södermalmskunderna. jag vet precis vad du menar!!

"Jag tror ingen som inte jobbat längre tid i butikförstår hur mycket skit man får ta som butiskanställd. Det är som omdet är tillåtet att vara otrevlig mot nån bara för att den personen ska hjälpa en. Och om man då vägrar hjälpa den personen för att den var otrevlig, ja då "ska man inte ha ett serviceyrke". Som om beskrivingen på ordet serviceyrke betyder "Någon som ska ta hur mycket skit som helst från vem som helst utan att säga något"

kakdeg

igår i skolan lärde jag mig att verkligheten är som en brun kakdeg och att vi formar den med våra egna kakformar.. ehh??

sen var det en kvinna där som föreläste om könsperspektiv och könsforskning (varför skickar de aldrig män trots att det finns massor av män som kan sånt??) hursomhelst så pratade vi om att det är så ojämställt att kvinnor putsar diskbänken och män putsar bilen och att det krävs så mycket av en kvinna som vill låta bli att sminka sig. för det första finns det massor av kvinnor som inte sminkar sig och för det andra tror jag att det krävs mycket mer av en man som VILL sminka sig. men det pratar man aldrig om för det är ju så synd om kvinnorna jämt. man pratar inte heller om att förskolläraryrket är starkt kvinnodominerat och att det är svårt för unga killar att ta sig in där för det anses tjejigt och man tror att kvinnor klarar av det bättre av nån anledning. men det pratar man inte heller om för det är så mycket mer synd om kvinnorna som inte kan bli byggarbetare. och så hävdar man att det inte finns några skillnader mellan kvinnor och män överhuvudtaget utan allt är socialt skapat. det tycker jag är bullshit. och även om jag nu egentligen inte tycker om tjejkläder och tjejyrken utan bara har lurats till att gilla det när jag var barn, så kan jag väl få vara som jag är ändå? självklart ska kvinnor ha lika hög lön som män för lika arbete, och de ska ha tillgång till lika höga poster och ha möjlighet att utbilda sig till vad de vill. det vet jag ingen vettig människa som säger emot, men bara för det vill jag inte få dåligt samvete för att jag putsar diskbänken och inte bilen!

nu ska jag förbereda mig till ett seminarium där jag ska prata om hur man bedriver ett lyckat jämställdhetsarbete i en organisation och ta hänsyn till begreppet makt. hjälp mig nån

julafton

jag hade tänkt blogga igår (för en halvtimme sen när det fortfarande var den 24e) och säga att det är exakt två månader kvar till julafton. jag tror att jag ska åka till ikea snart och köpa julkulor. för övrigt är det exakt två månader sen jag flyttade ner till götet på riktigt. halvvägs skulle man kunna säga.
ja det var bara det...

P-visan

Personalvetarhumor på hög nivå.

Melodi: djungelboken/jag vill ju va som du

Vi kungar är över alla här
För vi har all kontroll
Den dagen skolan tagit slut
Och vi ska söka jobb


Personalchef, rekryterare
Konsulter, fackombud
Ja vi har kompetens till allt
Som p-programmare


Fööör.. vi tar hand
Om personaalen
Löser bråk
Lär er mer
Höjer lön
Ser efter eeer
Som har probleeem
Men akta er, för ett aavskeeed


hemtenta inlämnad

11.50 idag lämnade jag in den förbannade hemtentan. 12.00 var deadline, men så har jag också alltid varit av åsikten att det är onödigt att lämna in för tidigt. jag har aldrig haft så dålig disciplin förut.. vi hade 6 dagar om man räknar med helgen på oss att skriva tentan, och de första tre dagarna lallar jag runt och är ledig och tittar på tv. fjärde dagen börjar jag känna mig lite stressad, men andra saker lockar fortfarande mer, som att gå igenom mina kvitton eller städa i köksskåpet. så det slutade med att jag höll på att skriva ihjäl mig de två sista dagarna... trots att jag nu har helt sönderbiten läpp har det aldrig varit så skönt att lämna in nåt. nu skiter jag i hur det går bara jag är av med den. men jag har svarat på frågorna som man skulle så jag borde få godkänt åtminstone.
efteråt belönade jag mig med den där väskan i den fula gula färgen som jag pratade om förut. den var dyr. och så råkade jag köpa massa andra grejer när jag ändå var inne i stan, och avslutade med en stor påse godis på hemvägen. och jag har just kommit överens med linda om att jag var värd det.

saltgurka

idag skulle jag ha skrivit hemtenta. det har jag inte gjort.
istället har jag sovit till 11.30, msn:at, städat och sorterat i mitt köksskåp (tänk vad roligt det kunde vara!) och funderat över saltgurka - är det bara gott eller även nyttigt på nåt sätt?
hela eftermiddagen lyssnade jag på "mammas nya kille" på p3.. mycket konstigt program. vet inte om det är min humor riktigt. nu ska jag dricka te och softa lite till..

gult är fult

prövar den här designen ett tag.. jag har börjat gilla den där fula gula nyansen ganska mycket på sistone. funderar på att köpa en väska i den färgen.
har kollat runt en del på andra bloggar på sista tiden, och vad sjukt många det finns som redogör för vilka kläder de har på sig varje dag och var de har köpt dessa. många har också en bild på hela outfiten. är det kul? men jag ska väl inte klaga som skriver om socker innanför tröjan...
nu är jag alldeles ensam hela helgen. det känns lite ovant men ändå ganska bra eftersom jag ska ångestskriva hemtenta.. har bara gjort en halv sida än så länge. varför skjuter man upp allt jämt???

lystring göthar

VEM ÄR RICHARD?!

ny layout?

jag funderar på att byta layout på bloggen. jag tycker inte om att det blir så långa rader när jag skriver.. vill liksom skriva i en liten fyrkant som det blir på blogspot. exempel. samtidigt gillar jag det stilrena med vitt och grått och det finns inte så mycket att välja på här.. sen kanske det blir konstigt att ändra? jag har lite svårt för förändringar.. det kanske blir som att man inte känner sig hemma... eller?

besökare

enligt min bloggstatistik har jag ca 10 unika besökare om dan. de enda jag kan komma på som regelbundet läser min blogg är stina, erik och emil. det är ju bara 3. nu behöver det ju inte vara samma 10 som läser varje dag, men några fler regelbundna måste det ju vara.. hur skulle 7 okända människor kunna hitta hit varje dag liksom? ge er till känna! (ok jag är kommentarkåt)

byråkrati

när man skriver hemtenta får man ofta gröna streck från stavningskontrollen i word som säger: "beakta ordformen ........ I vanlig text kan den kännas invecklad och byråkratisk." vet de inte att universietet är otroligt byråkratiskt och invecklat? nåja, hemtenta kanske inte räknas som vanlig text heller

min kompis är med i tidningen

som sagt, min kompis är med i tidningenKanelbullens dag

uppmärksammade detta även förra året men jag gillar bullar så...
idag åt jag en sån här stor bulle:


Kanelbulle

hemtenta

laddade ner min hemtenta för en stund sen. man är lite orolig sådär innan för hur frågorna ska vara och om man får en chock när man läser det och tänker att man aldrig kommer klara det. men så var det inte. det känns ganska bra, men jag förundras ändå över hur de alltid lyckas formulera frågorna så att det ska ta så lång tid som möjligt att besvara dem. nu har man kunnat skriva på den i 2 timmar och 15 minuter men jag tänkte äta lite frukost innan jag börjar..

vill även reservera mig mot eventuella misstolkningar genom att säga att jag inte flyttade till göteborg pga att jag var förälskad.

the amazing race

måste flagga lite för detta underbara program. the amazing race, går just nu på kanal 5 klockan 17.00 måndag-torsdag. Det är 12 lag med två man i varje (kompisar, gifta, föräldrar/barn osv) som tävlar mot varandra i ett race runt jorden. varje avsnitt avslutas med ett etappmål där det sista laget som anländer blir utslaget. på vägen ska de utföra utmaningar av alla möjliga slag och de måste ofta fatta snabba beslut om hur de snabbast ska ta sig fram. i sverige visas just nu säsong 5 (det har gått på lite olika kanaler) men i USA är de inne på 10e. det är sååå spännande. bästa programmet ever!
läs mer här:
The Amazing Race

jag känner en bot

och förresten! när jag var ute på shoppingrunda, gissa vem som uppträdde live i nordstan?
BASSHUNTER! Fattar ni, jag har hört Boten Anna live!
nåja, det var inte ens live. hoppas ingen tror att jag tycker detta är spännande på riktigt

singing in the rain

jag är så glad. jag har hur länge som helst letat efter nåt som rustar mig ordentligt för den göteborgska hösten (läs regnjacka och gummistövlar), men allt har varit för fult eller för dyrt. men så i lördags så visade min kära sambo mig en sportaffär i nordstan som jag inte ens visste fanns, där de av en händelse hade fått en vattenskada just pga ett skyfall. så där var de där dyra jackorna rabatterade och min snålhet fick se sig besegrad av mitt regnjackebehov. min jacka är grön, ungefär som oliver eller dåligt snor, men jag är väldigt snygg i den. jag ser ut som ett utelivsproffs. sen i söndags, bara av en händelse (när jag egentligen borde varit hemma och pluggat), råkade vi gå in i en skoaffär på avenyn och där stod ett par snygga gummistövlar och väntade på mig. de är vita med svarta blommor på. vet inte om jag kommer våga ha dem till skolan men jag hoppas. jag kommer se ut som skogsmulle men nu är jag iallafall redo för västkustvädret!
sen bara råkade jag springa på ett par sneakers och ett par svarta stövlar som jag letat efter hela sommaren... sån tur man kan ha!

äntligen här

nu är det äntligen här, efter stora påtryckningar, inlägg nr 143!
ja jag har blivit en tråkig o-bloggare, men ena stunden känns det som att det inte händer ett dugg som är värt att skriva om, och ibland känns det som att det händer så mycket att jag inte vet var jag ska börja.
jag har gått en månad i skolan. det går bra hittills, förutom att jag var sjuk en vecka och hamnade efter i min läsning. men men, hemtenta hägrar på onsdag så då spelar det ingen roll om jag kommit ikapp eller inte, den måste göras ändå. jag går i en klass på 76 personer, det är lite konstigt, de borde delat upp den i 2 eller 3 klasser. jag vet fortfarande inte vad alla heter. men det finns inte nån jag inte gillar, ni vet en sån där som man tänker "åhh nej varför hamnar vi i samma grupp igeeeen". just nu borde jag, istället för att blogga, göra min andra seminarieuppgift. denna går ut på att granska två tidningsartiklar som belyser en aspekt av arbetsliv och generation, och beskriva vilken förklaringsmodell man använder sig av. det är en ganska bra sammanfattning av vad för slags grejer vi sysslar med just nu. på en förläsning häromdagen pratade vi om varför ungdomar nuförtiden har svårare att komma in på arbetsmarknaden. följande är ett citat från någon som hade analyserat arbetsgivares inställning till ungdomar:

"Alla arbetsgivare har heller inte en entydig positiv bild av ungdomar. Ungdomar anses ofta vara för ombytliga. De börjar plugga, de reser till Indien, de blir förälskade och flyttar till Göteborg."

kände mig lite träffad....