simbeteende enligt mig

känns som jag ständigt har nåt att säga om simhallar.. men när jag delar bassäng med andra människor så är det något i mitt bakhuvud som säger till mig att jag inte kan bete mig som om jag vore ensam där. innan jag simmar om någon så kollar jag bakåt så att ingen extra snabb redan är på väg att simma om mig, och när jag vänder kollar jag att ingen är bredvid mig så att vi krockar. och om jag märker att någon snabbare är bakom mig håller jag extra mycket till höger eller stannar till vid vändningarna så att de kan få simma före. men det verkar inte vara nån annan jävel som agerar på det här sättet. en del långsamma typer simmar precis i mitten så att det inte går att simma om på någon sida, en del skitsnabba kör på som om de vore ensamma och kan simma om i en tredjefil trots att två redan simmar om i bägge riktningar = krock. en del simmar två i bredd hela tiden och pratar viktproblem, en del dyker i från kanten precis när man själv ska börja på en ny längd, och inga långsamma kan nånsin stanna till och låta någon simma före. nej alla kör sitt race och skiter i alla andra. min undran är om det är jag som är jävligt hänsynsfull eller om alla andra är jävligt egoistiska. en sak är iaf säker, ingen av de andra kan ha körkort.

lunchdiskussion

är svarta eller vita kläder bäst på sommaren? och varför har beduiner svarta kläder?
bland annat detta diskuterades under lunchen idag och jag var tvungen att kolla upp en förklaring för att se hur det egentligen ligger till, och tyckte att det jag fann var rätt intressant.

"Svarta kläder absorberar (nästan) allt ljus och eftersom det absorberade ljuset blir värme är det varmare i svarta kläder än i vita som reflekterar (nästan) allt ljus. Det kan ju synas tokigt att gå klädd i svarta kläder mitt i den heta öknen. Alla har vi ju märkt att svarta kläder blir varmare än färgade under en solig dag. Att beduinerna trots detta väljer att ha svarta kläder beror alltså inte på att de inte vill att kläderna ska bli varma!.... Istället drar man nytta av att kläderna värms av solen. Som bekant har de kläder som ser ut som långa pösiga kåpor utan kapuchong. När tyget värms av solen kommer luften inuti kåpan att värmas. Mest värms luften i kåpans överdel. Den varma luften stiger vilket gör att den slipper ut genom öppningen vid halsen samtidigt som luften fylls på igen nere i fotändan. Resultatet blir alltså en konstant luftström genom kåpan. Den kylande effekt som denna vind har är större än den värmande effekt som den ökade absorptionen har. Vindhastigheten inuti kåpan kan nå upp mot 3-4 m/s."

coolt!

analyze that

inatt drömde jag att jag gick på högstadiet och hade träslöjd. jag hade ritat upp en hylla som jag ville göra. väldigt enkel - fyra träbitar som skulle sättas ihop till en rektangel. ändå var jag så rädd att det skulle bli fel och sprang efter min träslöjdslärare och fjäskade. det roliga är att det var som en flashback av precis hur det såg ut i verkligheten när jag hade träslöjd. jag vågade knappt spika i en enda spik av rädsla för att göra något oåterkallerligt på mina genomtänkta verk. min kvinnliga charm och hjälp från mina manliga klasskamrater gav mig ett vg i träslöjd, vilket jag kan förundras över än idag...

analyze this

jag drömde att jag vaknade och såg att hela min lägenhet var stökig, trots att jag nyss städat. som om någon hade varit där och stökat till medan jag sov. jag satte igång datorn och läste nyheten att landets nya kontrollorgan "skype" nyligen genomfört räder hemma hos folk, och jag insåg att det var de som varit inne hos mig under natten och rotat. jag blev rädd. precis då hörde jag helikoptrar utan för huset. det var skype. de svävade runt utanför grannhuset och lyste in i lägenheterna med sina starka strålkastare. plötsligt började en flyga mot mitt hus. jag gömde mig bakom gardinen och såg hur de lyste in mot min säng. om de ville ha tag i mig vet jag inte men jag hade en instinktiv känsla av att man inte ville ha med dem att göra. det var kolsvart både utomhus och inne hos mig, förutom strålkastarna som letade efter nåt, och jag var så rädd att jag skakade. sen vaknade jag på riktigt och låg en stund och reflekterade över den senaste i raden av sjuka drömmar. budskapet i denna var nog att jag på nåt sätt känner mig jagad, eller att jag inte känner att jag riktigt kan styra mitt liv. eller?