fel

hmm det verkar vara nåt fel på min blogg.. gör ett inlägg för att se om det löser sig

generositet

okej jag åt mcdonaldsmat idag.. det är okej ibland.. tjejen i kassan frågade om jag ville ha med mig ketchup salt & peppar.. jag tänkte att det kan ju vara bra att ha till mina matlådor så jag tackade ja. jag fick 5 stycken ketchup-påsar, 9 st saltpåsar och 8 st pepparpåsar! till en vanlig mcfeast-meny. tycker hon att deras mat smakar illa eller?

vad är haken?

jag förstår mig inte på en sak. på mitt jobb har vi just nu en kampanj där man får köpa alla pocketböcker på svenska för 39:-/styck. i vanliga fall kan man köpa 4 och betala för 3. nu när 39 kronorskampanjen är gäller inte detta och det står på all information att det inte gäller i kombination med andra erbjudanden. ett annat exempel är på mitt gamla jobb där vi en gång hade en kampanj där det var 20 % på allt. detta gällde såklart inte redan nedsatta varor vilket också stod i samband med informationen om 20 %. dock är ju alla såna upplysningar otroligt finstilta. och kunderna kommer såklart och säger "fick jag 4 för 3 nu". "nej det gäller inte nu när de kostar 39" och så blir de sura för att de inte har sett det. jag kan hålla med om att man kan tycka att det är falsk marknadsföring och att det finstilta är för finstilt. MEN. när jag ser ett erbjudande av den typen tar jag för givet att det finns en hake. det skulle ju liksom vara för bra för att vara sant om det var rabatt på rabatten liksom. det finns ALLTID en hake. jag förstår inte vad det är med folk. de skulle ju kunna ta emot en bil gratis utan att ifrågasätta det.

mitt 2006

Snodd från http://jenniferjamtland.blogg.se/


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
flyttade till göteborg!
2. Höll du några av dina nyårslöften?
jag brukar inte ge nyårslöften för att slippa få ångest när jag inte klarar av att hålla dem
3. Vilka länder besökte du?
hmm sverige.. danmark… ja that’s it
4. Är det något du saknade år 2006 som du vill ha år 2007?
en vältränad kropp
5. Vilket datum från år 2006 kommer du alltid minnas, och varför?
18e juli för då träffade jag ola
6. Vad var din största framgång i år?  
jag vet att det finns värre saker att göra men för mig var det att våga lämna allt och dra till götet
7. Största misstaget?
att låta mina känslor styra ett beteende som min hjärna vet är dåligt för mig
8. Har du varit sjuk eller skadat dig?
jag hade nån grymt skum sjukdom i februari när jag hade jättehög feber i två veckor och inget mer. annars lite småförkylningar bara
9. Bästa köpet?
mitt duntäcke, 50 % rabatt på hemtex och jag har inte frusit en enda gång!
10. Vad spenderade du mest pengar på?
hyra skulle jag tippa.. ja, jag tror inte att jag gjorde av med 25000 på nånting annat faktiskt :)
11. Gjorde någonting dig riktigt glad?
jag vann ju inget pris eller nån tävling direkt, utan mer småsaker, som att få vg på tentan eller att pojkvännen diskat när man kommer hem.                  
12. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2006?
katie meluas
13. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare! 2004 var ett helvetesår och 2005 var inte jättemycket att hurra för heller
14. Vad önskar du att du gjort mer?
rest
15. Vad önskar du att du gjort mindre?
oroat mig
16. Hur tillbringade du julen?
på landet.. lugnt och skönt med brasa och godis
17. Blev du kär i år?
ja :)
18. Hur många one night stands?
haha inga..
19. Favoritprogram på TV?
det var väl inga stora nyheter under 2006 direkt.. återupptäckte amazing race men annars stod sig väl sex and the city rätt bra i konkurrensen.
20. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
nej.. vem skulle det vara?
21. Bästa boken du läste i år?
läste jag en enda non-fakta bok förra året? jag minns en iaf, de i utkanten älskande, och den var ju bra.
22. Något du önskade dig och fick?
lite mer klarhet i vad jag vill göra i livet.. samt en mixer, samt någon att tycka om
23. Något du önskade dig men inte fick?
en skitbillig lägenhet vid stampen
24. Årets bästa film?
walk the line
25. Vad gjorde du på din födelsedag? Hur många år fyllde du?
jag fyllde 22 och vad jag gjorde exakt på dan minns jag faktiskt inte men jag firade den med middag på libanesisk restaurang tillsammans med spridda skurar av min spridda bekantskapskrets.
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
billigare hyra och roligare extrajobb
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2006?
som sagt, jag brukar ju vara ett år sen med trender så den var väl rätt 2005.. eller så var den bara alldaglig
28. Vad fick dig att må bra?
att få rå om mig själv och inte tänka på nån annan
29. Vilken kändis var du mest sugen på?
sugen på sexuellt? i såna fall var det väl johan persson som vanligt :P
30. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
oj.. sånt brukar ju inte engagera mig..
31. Vem saknade du?
vännerna i stockholm.
32. De bästa nya människorna du träffade?
ola.. linda.. lovisa, therese, terese, pernilla, frida, maria, anneli. säkert nån glömd.
33. En värdefull läxa du lärt dig i år?
det var kanske inte en helt ny läxa.. men jag har blivit ytterligare uppmärksammad på den. att vara disciplinerad och inte skjuta upp saker. då hinner man med så mycket mer!


 

sno gärna! jag vill gärna läsa om andras år :)


att bo själv...

.. är ju rätt skönt. men igår såg jag på förkväll att man förlorar pengar på att bo ensam. att leva som ensamstående kostar ca 7200 kronor/ månad i genomsnitt och att vara sambo kostar i genomsnitt 4800/person och månad.  jag förlorar alltså 2400 på att jag bor själv. typ. det är ju helt sanslöst.  jag har ju inga problem med att få det att gå runt men fatta vad rik jag skulle vara om jag hade sambo. innan jag hörde detta var jag och handlade mat och tjurade över att det är så svårt att handla till en person. alla färskvaror ruttnar ju innan jag hinner äta upp dem. samhället är inte anpassat till singelhushåll.
fick även ett tips att om man har svårt att hitta på middagar så kan man skaffa sig en sambo som gör det åt en.. allt talar för detta alltså :)

hur skumt är inte detta?

för ett par år sen lärde jag känna en kille på internet. rent vänskapligt, eftersom jag var olyckligt kär i någon annan. vi chattade lite då och då men jag kände mig inte riktigt bekväm med att träffa honom för jag misstänkte att han var intresserad av mig. men när han sen skaffade flickvän tyckte jag att det borde vara safe, så vi gick och fikade och hade det trevligt. fortsatte chatta, helt vänskapligt. sen ville han bjuda mig på dyr restaurang och jag tänkte att det kunde väl vara ok för jag visste att han hade pengar. samma dag som vi skulle ses frågade jag på msn var vi skulle mötas och när, men han sa att jag skulle höra av mig när jag var klar att gå istället. sagt och gjort, när jag var klar var han inte online på msn så jag skickade ett sms och ringde även eftersom jag inte fick nåt svar. har inte hört ett ljud från killen sen dess. han svarade aldrig på smset och han loggade aldrig in på msn igen, åtminstone inte innan jag tog bort honom från min lista. hur skumt är inte detta?! hur kan man snacka med nån i ett år, bjuda ut den på middag och så gå under jorden? jag tänker fortfarande på detta trots att det är över ett år sen. inte för att jag är bitter eller så men jag kan inte fatta vad som hände. ville han inte träffa mig hade han ju inte behövt fråga. undrar om han fortfarande läser här...

snö, eller inte snö

såhär ser det ut hos mig nu. det är mysigt. fast det hade ju varit hundra gånger mysigare om det hade varit första advent typ. nu är det ju nästan dags för snön att försvinna enligt min synvinkel. det kommer den ju göra närsomhelst ändå men det är synd att man inte kan uppskatta den så mycket menar jag.


26144-11


om tre veckor är jag i norge.. sååå skönt. kan tiden gå lite fortare tack.

ring in din gissning och vinn en ny programledare

alltså seriöst.. visst ska blåsta människor också ha jobb men måste de jobba i tv? i och med att alla kanaler utom svt börjat med töntiga ordspel så öppnades en helt ny värld för dessa människor. "jaha du ringer från halmstad, det ligger i jämtland eller hur?"
idag fastnade jag såklart i lyckochansen..har jag en gissning själv så måste jag ju kolla klart för att få det rätta svaret. det är väl lite det deras affärsidé bygger på. då skulle flickan i rutan tipsa om vart det var bäst att åka på semester vissa månader. januari var det bäst att åka till australien, februari var det "rio de janeiro (inte chaneiro), undrar vart det ligger. vet du var det ligger? (frågar producenten) jaha rio de chanEro står det visst,  ja man kan ju inte veta allt här i världen".
vinsten om man kunde det rätta ordet var 20000 men så höjdes det helt plötsligt till 22500. det blev visst för många olika siffror för flickan i rutan som först tittade mycket fundersamt på siffrorna och sedan annonserade att "nu har vi höjt vinsten till TVÅ OCH ETT HALVT TUSEN"

ja har tjackat en kvart på östermalm

haha.. fatta vad glad jag blev idag. jag var på jobbet och hjälpte en farbror med en bok. när han skulle betala sa han "vilken vacker dialekt du har, var kommer du ifrån?" jag skrattade och sa att jag var från stockholm, varpå han sa (på stockholmska) "ståckhålm, det hörs inte". det trodde man aldrig att en göteborgare skulle ge en komplimanger för ens dialekt. iofs är det hittills ingen som hört att jag är från stockholm så jag kanske inte ska ta åt mig så mycket. undrar vad jag pratar som?

i torsdags kväll satt jag lite på en pilatesboll och guppade, inget speciellt ansträngande annat än för balansen, och jag har fortfarande träningsvärk! i låren och magen.. smart liten uppfinning det där, man kanske ska skaffa en.

vänskapsrelationer brukar ofta vara ganska okomplicerade. man hänger för att man trivs ihop och det är inte mer med det.. det blir därför jobbigt och konstigt när man inser att man har en sån relation som kanske är för komplicerad för att man ska orka ha den kvar.. knäppt..

till hockeyrumpan

kommentaren från stina syftade på ditt första inlägg - "din värdelösa nolla, vad fan har du mellan pannbenen?" som en aggressivare upplaga av mig själv skulle kunna skrivit, eftersom det värsta jag vet är fulla snorungar. hur hon hittade till dig vet jag inte :)

mera mat

jag tycker det börjar lösa sig ganska bra med min matlagning. folk i klassen berömmer till och med mina matlådor och tycker att de ser goda ut. men något som är otroligt svårt är att komma på maträtter att laga. kött är dyrt, fisk är dyrt, grönsaker och vegetariska alternativ är också dyrt. jag vet inte vad som är billigast faktiskt. men jag tror att jag har fel utgångspunkt när jag ska laga mat. oftast har man pasta, ris, potatis eller couscous/bulgur och så vill man ha nånting till - en köttbit, en fiskpinne eller en grönsaksbiff. och jag har så svårt att hitta på nya sorters köttbitar, fiskpinnar och grönsaksbiffar. men jag börjar misstänka att man måste se bortom den traditionella matuppdelningen. jag har ju t.ex. gjort paj och lasagne som består av en helhet istället för två delar. men nu kommer jag inte på mer. jag behöver hjälp! vad ska jag äta?!

 


jag är för snäll

jehovas vittnen har kommit på besök ett par gånger.. första gången lämnade de en liten broschyr som jag tog emot och såg glad ut (??) häromdagen kom samma personer igen och frågade om jag hade läst den och om jag hade blivit rädd. det hade jag inte men jag fortsatte att se intresserad ut och praktisera det aktiva lyssnadet som vi övat på i skolan (nicka och säga ”mm”). till slut ville de ge mig en lite större broschyr som jag också tog emot och såg glad ut. Snart kommer de komma tillbaka och vilja komma in eller nåt! jag är liksom inte ett dugg intresserad av jehovas vittnen men jag kan inte med att stänga igen dörren och säga ”nej tack jag ska inte ha nåt”. jag vill ju inte vara otrevlig men samtidigt inte känna mig dum för att jag är så naiv. 


mmmmat

nu har jag varit hemma i en vecka och måste säga att jag faktiskt varit väldigt duktig med det här med maten. efter egendiagnostiserad näringsbrist så tänkte jag att jag måste göra nåt åt det här. så jag har ätit grönsaker till maten varje dag och till och med gjort en egen paj och en egen lasagne för att ha ordentligt med lunch att ha med till skolan. lasagnen smakade inte så jättemycket men pajen blev faktiskt väldigt god! jag är väldigt imponerad av mig själv. här är min spenat/fetaost/oliv- och bönpaj:


26144-10

per

heter tydligen den nya orkanen. han är lite läskig faktiskt. i morse vaknade jag av att det blåste nåt enormt här. det knakade i väggarna och jag blev faktiskt rädd. men nu har det knakat i några timmar och jag tror inte att huset kommer att falla sönder. men jag kan nog inte minnas att jag varit med om att det blåst såhär mycket. vi har tydligen haft orkanstyrka i medelvinden här i göteborg. gudrun drabbade inte mig så mycket. och så gick strömmen ett tag och brandlarmet gick igång. men det stängdes av ganska snabbt och ingen av grannarna var ute så jag tog det lugnt. säkert nåt automatiskt när strömmen går. nu har det börjat lugna sig och det har även blivit dags för frukost!

jag SKA börja träna

varje nytt år bestämmer jag mig för att börja träna mer.. inte som ett nyårslöfte utan för att det passar ganska bra att sätta igång med nåt nytt efter all julstress och så. ungefär varannat år tar jag mitt beslut på någorlunda stort allvar. det här är ett sånt år. jag har varit runt på olika träningslokaler och kollat priser och pass osv. nu har jag två ställen som jag väljer mellan där det ena är 400 dyrare än det andra men de har bättre pass och gym ingår. men jag är så snål så jag stör mig på det där med priset. men när jag var på shoppingrunda idag så hittade jag ett par grymt snygga träningsbyxor för 500 som jag var tvungen att köpa. då spelade priset helt plötsligt ingen roll.. precis som om det är viktigare att vara snygg i träningslokalen än att ta sig dit överhuvudtaget. nu har jag insett hur larvig jag är och kommer därför köpa det dyrare träningskortet när jag blivit helt frisk. och så håller vi tummarna för att jag lyckas med mitt tränande.

sen skulle jag även köpa nya hörlurar till min mp3.. jag har insett att mina nuvarande snäckor faktiskt ger väldigt dåligt ljud och nu vill jag ha ett par stora som man ser ut som prinsessan leia i. de får inte kosta mer än 500. de jag prövat tycker jag har bra bas men ljudet mullrar liksom för mycket, jag vill gärna höra variationer i alla instrument. de jag har nu hör jag mest sången. så nån blandning hade varit bra. tips mottages gärna. kan tänka mig att om musikvetar-stina och basspelar-jocke slår sina kloka huvuden ihop så kanske de kan komma på nåt bra :)


självinsikt

nu är man hemma i vardagen igen. idag började skolan och jag har handlat enbart nyttiga matvaror för 400:-. norgeresan är genomförd och själva resan dit och hem kändes lika lång som hela vistelsen, och jag har under tiden märkt av några mindre önskvärda sidor hos mig själv.
jag bestämde mig till slut för att ta den sista spårvagnen på natten och sen hänga på dygnet runt-öppna shell medan jag väntade på bussen. det kändes inte så farligt. men när jag kom fram körde bussen in precis samtidigt så det var bara att gå på. den var full av indiska barn som låg tvärs över sätena så jag fick sätta mig bredvid en dansk och kunde inte sova på hela resan. jag var ju då ca 45 minuter för tidig och tydligen den enda som hade förbokat biljett så busschauffören tyckte att jag var lite rolig. sen var jag typ den enda som använde bältet i bussen, typiskt mig men jag undrar såklart vad folk tänker med.

anlände till oslo 6.30 och däckade över min väska på bussterminalen - misstänkt likt incidenten på en kyrkogård i östersund. kl 10 gick nästa buss, även denna med företaget lavprisekspressen (lågprisexpressen) och med en trevlig förare som hette terje. efter en evighet och några trevliga naturupplevelser, som jag missade att ta kort på för att jag var nyvaken, kom jag äntligen fram till hemsedal. sov lite till i olas säng och sen var vi på dyr restarurang på fjället. för övrigt tog vi det ganska lugnt och promenerade lite i byn och sånt där. en dag åkte vi skidor, jag kände mig sämre än jag tycker att jag brukar vara. antingen var det för svåra backar eller så blev jag stressad av att jag ville impa på min kille. men men.. varken mitt eller hans tålamod var särskilt stort och vi kan lämna övrig information kring detta därhän.

jag hade såklart planerat hela min resa in i minsta detalj och hade på hemresan en halvtimmes väntetid på bussbyte i oslo. men då fick lavprisekspressen för sig att ändra sin avgångstid så att bussen kom fram 40 minuter senare. så då fick vi först krångla med att avbeställa den biljetten vilket man egentligen inte fick, och sen försöka hitta en annan buss. jag hatar sånt här och det är just av den anledningen jag planerar i god tid. nu hade jag ingenting för min framförhållning, och vidare krångel och diverse otydlighet från de norska bussbolagens sida ledde till att min neuroticism yttrade sig i sin kraftigaste form. jag kände mig normal igen när jag till slut kom till oslo och fann ett välbekant gult lysande M. är aningens sur på lavprisekspressen trots den trevliga föraren terje. men nu när jag vet hur det funkar och är lite mer övertygad om att allt till slut löser sig är det inte omöjligt att jag åker dit en gång till. såhär fint var det iaf: (tyvärr gör inte de skräckinjagande bergen sig rättvisa på den här bilden. väldigt stora var de.)

26144-9

snålhet/vishet?

aaahhhh
hemma igen efter 1,5 veckas runtflängande. först jul på landet i finspång. där finns ingenting att göra utom att se på tv och det var riktigt skönt att bara ta det lugnt och vila upp sig. välbehövligt, det har varit en intensiv höst. sen upp till stockholm och träffa bästa vännerna och bli sjuk igen precis som när de var och hälsade på mig. de måste ha nån skum inverkan på mig. men vi hann ialla fall med en klassisk översovning med konstigt prat hela natten, och en trevlig nyårsafton. jag jobbade några dagar på mitt gamla kära (?) jobb där inte mycket hade förändrats. en whiteboard i fikarummet var typ det enda nya. trevligt med en sådan dock. igår åkte jag till pappa för ytterligare lite julfirande. snabb visit blev det och nu är jag hemma igen. men inte så länge till.. imorgon natt drar jag till norge och hälsar på ola. har upptäckt att spårvagnarna inte går på natten som jag trodde.. fick för mig att 11an gick hela natten men det var visst bara på helger.. min buss går 03.10, så nu är frågan: ska jag ta sista spårvagnen som är framme 02.15 och traska runt kring centralen/nils ericson-terminalen i ca 45 minuter (mitt i natten, kallt) eller ska jag ta en taxi, som säkert kommer kosta dryga 200 kronor. alltså lika mycket som resan till oslo. alternativ ett känns lite mer sparsamt men alternativ två känns lite smartare.... har ännu inte kollat upp om det möjligen kan finnas fler alternativ.. så vi får se. min mamma tyckte att jag jämt ska hålla på och göra mig omständig för killars skull.. det stämmer nog.. men nån gång ska det väl vara värt besväret, kanske den här gången :)