klant

i förrgår spillde jag ut strösocker över hela mitt köksgolv och innanför min tröja.
igår tappade jag ut ett helt paket makaroner på samma golv.
jag har ingen sopkvast, och ingen dammsugare.
sockret sopade jag upp med min golvmopp.
makaronerna plockade jag upp för hand en och en, för att återanvända.
suck

"det var evigheter sen nånting brann i alla fall nära mig.."

eller..? idag när jag i godan ro pratade i telefonen så hörde jag nåt skumt ljud och jag tänkte att spårvagnen kanske nödbromsat eller gått sönder eller nåt, men när jag lutade mig ut genom fönstret så försvagades ljudet.. jag vände åt andra hållet och öppnade ytterdörren istället och där verkligen tjöt det från brandlarmet... jaha tänkte jag och gick ut tillsammans med alla grannar. sen satt vi där ett tag utanför och väntade tills några bestämde sig för att vi kanske skulle stänga av larmet "det här har ju trots allt hänt förut". Så de gick upp på vinden där man stänger av, och där luktade det tydligen cigarettrök... nån idiot hade alltså rökt på vinden. det kom aldrig nån brandkår och än så länge har jag varken sett röken av (hahaaha) rök eller eld så det är väl lugnt. lite läskigt att jag inte fattade vad det var för larm innan jag öppnade ytterdörren.. jag tror inte jag hade hört det om jag hade sovit :S
nu ska jag städa lite.. tänk att det behövs även på 25 kvadrat....

vik ihop kartongerna!

det börjar bli lite iordning här nu, det lbir fint. men vad mycket det är jag behöver köpa och vad dyrt allt är! ikea som är det enda som är billigt har ju bara skit. idag ska jag ändå dit och köpa ett bord.. paketet väger 10 kg och är 1,5 meter långt.. får jag hem det tro..?

nu är det gothia cup här och det spelas en hel del matcher på idrottsplatsen här bredvid. det är trevligt. jag hör när det blir mål när jag ligger nyvaken på förmiddagarna.

på helgerna är det marknad i området.. då vallfärdar göteborgs alla invandrarkvinnor och några till hit. vad de säljer vet jag inte än för jag har inte hunnit gå dit, men jag har hört rykten om grönsaker.

jag har förresten en cool bricka att öppna ytterdörren och soprumsdörren med istället för nyckel, precis som i ringens centrum. det är mer som inte förändrats därifrån.. här kan folk inte heller vika ihop kartongerna innan de slänger dem i wellpappvagnen. det är väl sånt man får stå ut med i livet, här behöver jag iaf inte tömma den..

inga större missöden att rapportera än, jag har gått till fel våning i huset en gång bara, samt blivit nersprutad av en vattenspridare.

rapport från götet

mohahaha jag är så grym. har fixat internet alldeles själv! gjorde inte fel en enda gång…

nu sitter jag här som nybliven göt på en madrass i mitt ekande rum. gårdagen var ganska intensiv. när jag kom in i lägenheten efter att fått hjälp med väskorna av ett par mycket trevliga polska studenter så funkade inte lamporna eller spisen eller nånting.. jag tänkte att nähe nu får jag ingen el på flera veckor. men sen hittade jag ett skåp med texten göteborg energi på och där fanns det knappar man kunde trycka på så det löste sig :)

området här är väldigt fint och fräscht. till grannar har vi ett vandrarhem, en beroendeklinik och en kyrkogård. mina närmsta grannar har hållt sig undan än så länge men en luktar konstigt tror jag. på vägen hit finns en affär som säljer ”Paraboler & Presenter”, det tycker jag är en rolig kombination.

igår var jag och handlade lite mat..(och godis och läsk och kakor som är minst lika nödvändigt). på vägen hem gick jag av nån märklig anledning på fel spårvagn och höll på att hamna i angered men mitt starka undermedvetna påtalade detta för mig så att jag hann upptäcka det i tid och det var ganska lätt att byta.

vaknade av grannens väckarklocka idag, hoppas att jag inte alltid gör det, och hoppas att grannen inte hör när jag spelar lasse jämt.

Annars har jag varit och shoppat idag.. bl.a. nätverkskabel, badrumsmatta och tändstickor. en grej jag har behövt båda dagarna men ännu inte köpt är en sax… det kommer på lördag med resten av mitt flyttlass.

vill nån skicka brev, ringa eller komma på besök så är det välkommet.. jag är lite ensam :)


kan man gå en kurs i packning?

ok, saker jag är dålig på:
1. PACKA!

jag menar, hur svårt kan det vara? bara att lägga ner allt i kartonger.. men nej här ska planeras och funderas och organiseras... måste jag vara så jobbig.

jag börjar bli lite nervös för flytten nu. tänk om det händer och tänk om det händer osv... sen förstår jag inte varför jag fick för mig att åka ifrån alla mina älskade kompisar.. det är ju helt sanslöst.. de betyder verkligen allt. kommer sakna ihjäl mig efter dem. men folk har ju överlevt sånt här förut så då borde väl jag också göra det...

packning continues..

nostalgi

det har väl inte undgått nån att jag ska flytta och håller på och flyttpackar.. måste dela med mig av den nostalgitripp jag gjorde när jag gick igenom en gammal låda...

26144-6

lyckades engagera alla på jobbet i den här också, och killen på teknikmagasinet som hjälpte mig att hitta batterier så att jag kunde spela.. han blev överlycklig när vi fick den att funka. har spelat en gång och räddade då 557 gubbar... den här följer definitivt med till götet.