svengelskan i sin bästa form

för en vecka sen hade jag tenta (i juridik/arbetsrätt men det är inte det relevanta här). innan tentorna startar så ska damerna och farbröderna som vaktar oss informera om regler vid tentaskrivning.  vid detta tillfälle meddelade en av gubbarna att man inte får ha ytterkläder och väskor vid sittplatsen, eller att man inte får ha ytterkläder och väskor vid sittplatsen. (ja det kan vara svårt att hålla reda på vad man har sagt och vad man inte har sagt). sen skulle han informera de utländska studenterna att de får läsa den lapp med regler som sitter på varje skrivbord (som alla vi andra också kunde ha läst). det lät såhär, varpå flera hundra skitnervösa tentander utbrast i skratt:
"får ju hu dont anderstand svidish ju have to look at the tejbel at the text där. RID IT!"

musik från baktiden

tänkte att en förändring skulle skapa lite nytt liv i bloggen och avföring har ju alltid haft en trevlig färg så...:)

efter att ha läst
det här var jag tvungen att plocka fram min gamla hanson-skiva och lyssna igenom. det var säkert flera år sen sist men den är för sjutton grym. den är bättre än att bara vara "ohh jag är 13 år och kär i taylor"-bra.
När jag ändå var inne i cd-hyllan och rotade hittade jag en massa andra grymma skivor som man aldrig lyssnar på: no doubt - tragic kingdom, norah jones - come away with me, alicia keys - songs in a minor. och så har jag fått sverige av ola. dessutom köpte jag en skiva idag på nån slags cd-rea; maia hirasawa - though i'm just me. vad mycket bra musik jag har att lyssna på nu! ska genast uppdatera min mp3-spelare!

förresten, i julas läste jag, karin linda & mari på ett mjölkpaket om musikspelarapparater som gått ur tiden. där stod bland annat om grammofonskivan, och om cd-skivan som "försvann i mitten på 90-talet", varpå karin utbrister den klockrena kommentaren: "kommer det här mjölkpaketet från framtiden eller?!?".
det gjorde det nog.. vivre la cd-skiva!

direkt uppsåt

fan nu har en stor spindel krupit in genom ventilen och satt sig på min vägg.. har inte sett en spindel inomhus sen sommaren jag flyttade hit när det satt en helt enorm en i korridoren utanför min dörr.. då tog vi hjälp av en spindelintresserad granne som fick forsla bort den. jag har flera gånger sen dess tänkt att det är bra att han bor här så jag kan ringa på om det kommer nån mer spindel. men för några dar sen noterade jag att nån annan hade flyttat in i hans lägenhet, och nu kommer det en spindel!! aja men nu ska han dö den jäveln. flugsmälla för 4,50 på ullared är helt klart värt pengarna. synd bara att han inte kan berätta för sina spindelkompisar att det inte är så lönt att krypa in här..........

livet i en småstad

haha.. så är är det:

göteborgare...

men det kanske inte bara behöver vara negativt.. det kanske minskar stressen om man inte alltid måste ha så bråttom?

ibland så...

nu har jag lite att säga

  • jag är väldigt anti politisk korrekthet. jag får nästan rysningar när folk säger hen istället för han eller hon. jag tycker det är extremt löjligt, oftast vet man om det är en han eller en hon man pratar om. annars kan man oftast säga den, hon/han, personen osv osv.. men nu har jag upptäckt en situation där jag faktiskt saknar ett könsneutralt "den". I alla lagar jag läser nu inför juridiktentan så pratas det alltid om han. det känns inte helt okej ens för mig. hade känts lika dumt om det stod hon. samtidigt förstår jag att det inte hade gått att skriva han/hon överallt, det är jobbigt att läsa som det är redan. men vad ska man säga, jag vill inte börja säga hen för det får jag som sagt nästan rysningar av....
  • jag tycker det är skandal att lars winnerbäck inte fick fler priser på grammisgalan. han är typ sveriges bästa musiker. i kategorierna textförfattare och kompositör var han inte ens nominerad, det är det värsta. och hur kan the hives vinna bästa liveakt framför honom? dem har man ju inte ens hört talas om förra året. och hur kunde kent - världens mest överskattade band - få pris för årets album när de har årets tråkigaste album? hade folket fått bestämma hade han vunnit, precis som var fallet i den kategori han faktiskt vann. men han var värd mycket mer.
  • varför är det fortfarande så okej att röka? alltså, rökare säger jag ingenting om för jag vet inget om hur svårt det är att bli fri från ett nikotinberoende. men ibland när rökare går ut för att röka så hänger icke-rökare med (eller nån slags socialrökare blir det ju, men som inte är beroende) och tar en cigarett de också. och så flyttas det sociala liksom ut i röken fast det finns kvar folk inne som man kan umgås med. varför? det är skitkonstigt, vet folk inte att man ska röka så lite som man bara kan?