blodpudding

idag har jag börjat leva så smått igen efter min dvala. misstänker att det är nån form av akut järnbrist som ligger bakom, varför jag just tvingat i mig en portion blodpudding. egentligen tycker jag att det är ganska gott med blodpudding, men jag ryser ändå av det. det är en så otroligt konstig produkt. mycket konstigare än alla andra köttprodukter. det är ju inte ens en köttprodukt utan en restprodukt från när man gör andra köttprodukter.. eller? hur tänkte man egentligen när man började göra det?
googlade lite på blodpudding för att t.ex. få veta hur länge man ska steka det och lärde mig då att det tydigen är godast att göra i brödrosten, samt att man kan ha öl i vid tillverkningen... weird..
tre skivor var iaf max, indränkt i lingonsylt och morrötter...

sleepy

jag kan inte minnas när jag var såhär trött senast. jag känner mig utmattad och snurrig och slutar tänka ungefär vid lunchtid på dagarna. antar att två veckors faddring följt av en hård grupparbetsvecka tar ut sin rätt i slutändan. sen jag kom hem vid 16 idag har jag i princip inte gått ur sängen mer än för att laga mat och poppa popcorn. nu softar jag i sängen med mina popcorn, samtidigt som jag kollar på idol och skriver projektarbete. i helgen ska jag sova, den som väcker mig blir det synd om.

ENFJ

jag har gjort ett personlighetstest. ett riktigt alltså, inte ett hemmagjort internetbaserat sådant. MBTI heter det för att vara mer exakt. jag var lite nervös innan, att mina dåliga sidor skulle hamna på papper och liksom bli official. men det visade sig att jag är helt normal, eller ialla fall som folk som läser till personalvetare eller psykologer är mest.. så jag är inte helt fel ute med mitt yrkesval. min personlighet heter ENFJ och betyder att jag har en preferens för extraversion, intuition, känsla och bedömning. jag var dock otydlig på vissa av preferenserna, t.ex. är jag nästan lika mycket introvert som extrovert och styrs av tanke lika mycket som känsla. det enda som var tydligt var bedömning, vilket innebär att jag gillar planering och struktur.. VEM ÄR FÖRVÅNAD?? men som helhet kände jag igen mig väldigt mycket i personlighetsbeskrivningen. skönt att hamna nånstans i mängden bland alla i klassen och inte sticka ut som en torrboll eller konstnärstyp.. det räcker med att vara stockholmare....

idag ska jag äta cykel till middag

jag vet att jag inte sjunger skitdåligt, men jag har ändå tillräckligt stor självinsikt för att förstå att jag inte skulle gå vidare i idol. och det är jag väldigt glad för.

den mest intensiva dagen på 3 mån

phew säger jag bara.. har precis kommit hem från den mest händelserika dagen sen sista ekonomitentan med efterföljande tentafest. började med att dra till jobbet och låna all (!) kurslitteratur av en jobbarkompis som är 3a. hem snabbt och lämna och sen till skolan för terminens första föreläsning. kändes skönt att komma tillbaka till psykologen efter en vår dels på handels och dels med ostrukturerade ingemar... den ena av våra kursböcker kommer tydligen att vara som en penicillinkur - krävande och jobbig, men nyttig. jag tycker den verkar jättespännande. arbetspsykologisk testning, kan det bli bättre liksom?? sen började vi prata om hur vår varseblivning påverkas av våra erfarenheter och gener, innan det var dags att möta upp alla våra nollor, samt socionomtöntarna och förvaltartöntarna som vi skulle tävla mot. personalvetarna har vunnit både 1a 2a och 3e pris de senaste åren så det ligger mycket heder i detta. och jag kan inte säga annat än att jag är grymt imponerad och mycket stolt över åtminstone mina nollor. antagligen läser de inte detta men de förtjänar ett offentligt omnämnande. de jobbade riktigt hårt och kreativt. jag tror vi kommer vinna. tävlingarna innebär att lagen möts två och två i olika grenar typ irländsk julafton/norsk fylla/kalladetvadmanvill, eller fotbollsmatch där man springer i par med ihopbundna ben, eller att hitta på en egen sång och dans. jag har nu precis kommit hem, aptrött, lomhörd och stelfrusen. ska krypa ner under mitt duntäcke nu för imorgon är det dags för ännu mer aktiviteter.....


jag som stolt fanbärare tillsammans med fadderkollegorna rickard & pernillabilder
huslig or what?efter en helg med regn såg himlen ut såhär ikväll. fin!