det rullar på..

igår var jag så duktig. eller det började med att jag försov mig men det visade sig inte göra så mycket. det var mitt undermedvetna som var så nervöst inför dagen som gjorde att jag inte vaknade. men till slut kom jag iväg på min jobbsökarrutt. även om jag är lite trött på bokia så började jag där för att jag väl borde ha ganska stor chans att få jobb där.. och jag fick ett väldigt positivt bemötande.. precis som på merparten av alla andra ställen jag var på. så självförtroendet stärktes för varje inlämnat cv. 24 st blev det till slut, så får vi väl se om nån hör av sig.

sen åkte jag hem och vilade och samlade på mig lite nervositet (allt hade ju försvunnit under min produktiva dag) inför den stundande pubrundan.. lite smygstart på nollningen typ. för det första är det ju lite läskigt att träffa sina klasskompisar de närmsta 4 åren för första gången, och för det andra är kanske pubrunda inte riktigt min grej kanske.... jag tvekade in i det sista om jag skulle gå eller inte men man vill ju inte missa en chans att träffa nya kompisar. och i efterhand är jag otroligt glad att jag gick.. det var ca 30 pers där, alla verkar jättetrevliga.. det var iofs bara en minoritet som jag hann prata lite mer med men det ser bra ut. och det var en riktigt kul kväll.. ingen var jobbigt full och ingen märkte nog att jag absolut inte var det så jag slapp massa förklaringar.
det var så skönt att lägga sig i sängen sen.. glad och stolt.

idag har jag hängt med emol, ätit tacopaj till frukost och spelat wow.. typiska "hänga med emol-grejer".. vi gick förbi naturkompaniet där en av hans kompisar jobbar precis när de stängde men samtidigt skulle försöka få ut en liten gråsparv som flugit in.. det var inte det lättaste direkt..  så vi fick hjälpa till.. eller jag stod mest och ojade mig över den lilla stackaren... man undrar lite över det där med djur som inte fattar var dörr- eller fönsteröppningen är.. det är ju likadant med getingar och flugor.. varför flyga åt motsatt håll? det slutade lyckligt iaf..

imorgon börjar skolan.. jag har varit ledig i åtta veckor. jag har inte köpt nån kursbok. wish me luck

senaste dygnet

skräck! sent igår kväll var det nån som satte nyckeln i mitt lås.. som tur var kom inte personen in eftersom det var fel nyckel.. hörde att det lät inne hos grannen direkt efter så han gick väl fel.. varit ute och slarvat kan jag tänka.. jag har också varit på väg att gå fel. både till fel våning och till fel dörr.. allt ser ju likadant ut här..

idag har jag pratat med dagmar.. det är haga studentkårs expedition samt hon som jobbar där. läs mer
här.
sicken trevlig dam. jag undrade hur mycket kåravgift jag skulle betala eftersom det var så otydligt på inbetalningskortet. och då visste hon precis vad som stod på mitt kvitto som om hon hade det framför sig och hon förklarade så vänligt hur jag skulle göra. jag gillar människor som kan sitt jobb.. jag tyckte att kåravgiften var så låg men "inte ska det väl kosta så mycket" tyckte hon. dagmar är nog en stor tillgång.

det var en trevlig höstdag i göteborg idag.. soligt men man kände kylan i nacken (eller så beror det på att jag är van att ha hår där och inte känner när de blåser)

idoluttagningarna har börjat sändas. det är en höjdpunkt.
lars ohly hade aaaalldeles för mycket smink i partiledarutfrågningen.

"jag vet vem som mördade palme"-mannen

tittar på filip och fredrik just nu när de listar sveriges skönaste (skummaste) människor. de jagade just en snubbe i lund som jämt går runt med en skylt där det står vem som mördade palme. jag vet inte om det stod olika namn varje gång eller om han jämt utpekade samma.. hursomhelst så vägrade han svara på några frågor och gick iväg när kamerorna kom. folk har sprayat elaka saker på hans bil men han slutar inte att gå runt med skylten. hela lund visste vem han var - "mannen med skylten"
hur skumt är inte detta? vad vill människan? hade han nåt att säga så hade han ju världens chans när tv ville prata med honom, men icke...

frågor

emil utmanade några människor att svara på några frågor.. inte mig, men jag gillar att svara på frågor så jag gjorde det ändå:

1) Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:
Butiksbiträde i presentaffär
Svart städhjälp
Telefonintervjuare
Butiksbiträde i bokhandel

2) Fyra filmer jag kan se om och om igen:
Grease
Tjejligan
Yrrol (fast den är aldrig lika rolig som man tror)
Sagan om ringen


3) Fyra städer jag har bott i
Stockholm
Göteborg

4) Fyra tv-serier jag gärna ser:
Sex and the city
CSI
Room Service
Desperate housewives

5) Fyra ställen jag vill åka till:
Nya Zeeland
Abisko
Franska rivieran
Ikea

6) Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
www.sobernet.nu
http://cinderella.blogg.se
www.expressen.se
www.winnerback.net

7) Fyra favoriträtter:
Tacos
Kycklingspett med jordnötssås.. eller vad som helst med jordnötssås…
Oxfilé med potatisgratäng
Nåt grillat

8) Fyra ställen där jag trivs:
Sängen!
Min lägenhet överhuvudtaget
Ikea
En LW-konsertcheck

sänghylla - check
nu sover jag en knapp meter över golvet och har massa hyllor under sängen. det är bra.. där ska jag ha kläder. känns dock liiite instabilt men jag får väl sova och dyl. på ett stillsamt sätt...

köksbord - kanske check..
har ett på gång i mölndal som nog är fult men det är billigt så jag hoppas att ingen annan rikare person vill ha det. fixar sig det så är det mesta iordning här sen. vore skönt att få klart det innan skolan så jag kan ägna alla mina kvarvarande slantar på kurslitteratur..

telefonkö

alltså.... jag har suttit i ganska många telefonköer på sistone.. jag har flyttat och därför behövt ta kontakt med massa myndigheter och annat löst folk, som såklart lyckats göra fel med vad de ska så jag har blivit tvungen att ringa och skälla.. då har jag kommit fram till att det är oerhört oproffsigt att inte tala om hur lång tid det är i kön, eller hur många som är före. jag menar, hur kul är det att sitta i 20 minuter och höra "ditt samtal är placerat i kö, vi tar emot ditt samtal så snart vi kan" och så är man på väg att lägga på efter 10 min och ringa nån annan gång men så kan man ju inte för man vet ju inte om det kanske är ens tur nästa.. suck!! hur svårt kan det vara att säga "det är ca 8 minuters väntetid" eller "det är 17 personer före dig i kö... det är 14 personer före dig i kö"??? och varför varför spela nån slags konstig syntversion av nåt som liknar ryska nationalsången som pausmusik? tacka vet jag radiotjänst i kiruna (är det bara jag som betalar tv-avgiften??), de hade trevliga sommarsånger som calle schewens vals som man fick lyssna på, förutom när man ibland fick uppdateringar om hur många det var före. trots att jag var sur innan jag ringde för att de varit inkompetenta så var jag världens trevligaste när jag kom fram. smart tänkt!

hallå, min blogg är också spännande?

min kompis erik skriver om viktiga saker som valet och iogt och media och har lite allmänt vettiga funderingar om saker och ting... jag skriver om att jag är på ställen som luktar kräks och att jag tappar socker innanför tröjan.. undrar om det är därför jag i genomsnitt har 47 färre unika besökare än honom per dag?

2 veckor

jag har varit i köpenhamn, där luktade det kräks överallt och allt var dyrt. det har aldrig varit så skönt att komma hem till sverige efter att bara ha varit där en dag. jag vet inte varför. nästa gång åker jag till oslo.
jag har haft en underbar vecka i götet med mina bästa vänner..  min lägenhet är ju solklart menad för fyra personer. (det åskar och jag borde stänga av datorn)
jag har varit på en GRYM lars winnerbäck-konsert - zinken 12/8. grym men med en något märklig touch. jag har aldrig känt mig så sårbar och så odödlig på samma gång.. det är alltid nåt visst med att stöta på en buksyster eller vad det heter om tjejer, även om man inte slåss om samma kille.
jag har haft tråkigt i stockholm och spenderat otaliga slantar på café 60. snart drar jag hem...

stockholm

i stockholm är jag född
där har jag min familj
och jag hittar nästan överallt
men stockholm har blivit kallt

så sant så sant