hype

det här med den nya lagen.. jag förstår inte riiiiktigt den folkstorm som blivit.. alltså rent principiellt så tycker jag ju det är fel och inkräktande men jag kan inte känna att jag bryr mig särskilt mycket om nån skulle läsa mina mail. det verkar alla andra göra? jag kan inte tänka mig att de här människorna på radioanstalten skulle lägga nån som helst vikt vid mina privata skrivelser. märkligt stor hype helt enkelt

Kommentarer
Postat av: Stina

Nämen, Cissi! Det här med FRA trodde jag faktiskt att du fattade... Det är ju inte dina, eller majoritetens, mail som det gör nåt om de läses, det är ju att det sitter snubbar som fr.o.m. 2009 KAN ta sig in där de absolut inte hör hemma, som är grejen.

Det är så många som tycker att "det är bara bovar som behöver oroa sig", men så är ju inte fallet - det behöver även de som arbetar med det fria ordet, d.v.s. journalister och liknande. Källsekretess är ett ledord, internetavlyssning är definitivt ett fulord.

De som vill dölja sina fuffensplaner kommer att göra det ändå, de enda som har nåt att förlora på detta är allmänheten, du och jag, eftersom vi på sikt inte vet vem som i framtiden kommer att bestämma vilka åsikter som är bra och vilka som är värda en prick i registret.

2008-06-28 @ 13:45:15
Postat av: C

detta är jag helt införstådd med... och som jag sa så tycker jag principiellt att det är fel. men den hype som uppstått bland gemene man gäller ju just den personliga integriteten. man är arg för att nån ska läsa ens mail och precis som du sa så är det ju inte det som gör nåt.. men det är det som folk går i taket över.. that's weird

2008-06-28 @ 14:50:51
Postat av: Stina

Det fråmgår nog inte i min förra kommentar, men visst gör det något om dina och mina mail läses av FRA-människorna. Jag anser att den personliga integriteten är något som definitivt är värt att slåss för och intrång där ska det absolut hypas över. Yttrande- och åsiktfrihet är inget vi fått gratis och inget vi ska lämna från oss så lättvindigt. Att kunna korrespondera fritt, att ge luft åt sina åsikter, att kunna ha kontakt med övriga världen utan inblandning - det är väldigt mycket värt!

De som reagerar på att få sina mail lästa är helt rätt ute, även om majoriteten av hyparna inte kan formulera exakta anledningarna till det. Hype åt folket! :-)

2008-06-28 @ 22:19:59
Postat av: C

jag tror nog att jag personligen inte riktigt känner mig hindrad att yttra mig fritt eller ha vilka åsikter jag vill. jag känner nog lite att även om mina mail passerar nån slags avlyssning så kan jag ju fortfarande skriva vad jag vill i dem :)

2008-06-30 @ 13:14:47
Postat av: Stina

Skriv bomber och granater i varje mail, lova! :-) Undrar om vi inte ska försöka få in Göthes på den där hotords-listan..?

2008-07-08 @ 08:55:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback